onsdag 1 augusti 2012

Enhörna Challenge, inte riktigt som planerat

Dagens testlopp över 5000 meter på bana gick inte riktigt som planerat. Jag satsade friskt, och tänkte att jag ska försöka springa loppet under 19 minuter.

Planen var att springa i 3:50-fart i 4 kilometer, för att sedan öka och ta de sista sekunderna på de två sista varven. Den planen höll i två kilometer som jag sprang på tiden 7:40. Den tredje kilometern höll jag också ihop ganska bra, men jag lyckades inte ta ytterligare sekunder.

Efter tre kilometer hade jag samlat på mig så mycket mjölksyra så att det kändes som att benen rörde sig i slow motion. Tänkte på uttrycket "det känns som att springa i sirap", och jag förstår verkligen vad de menar med det.

Sluttiden blev 19:44 och det var lite sämre än vad jag hade hoppas på. Trots det känner jag mig nöjd för idag försökte jag överträffa mig själv, men det höll inte, och jag fick betala för det.

Nu ska det bli kul att satsa på fartträning. Basen i min träning kommer att bestå av två kvalitetspass per vecka, och två distanspass per vecka. Med dessa fyra träningspass som grund kommer jag att variera mig fram till en bra löparmix.

12 kommentarer:

Daniel sa...

5km kan vara lurigt! Bra krigat med syran!

Linus N sa...

Bra kämpat! Låter som du fick ett väldigt bra träningspass i alla fall. Det är svårt att veta vilken fart man ska hålla när man inte sprungit fart på ett tag.

I förrgår gjorde jag sub20 för första gången och kör också väldigt fokuserat på fart dessa dar. Ser fram emot att läsa om lite inspirerande kvalitetspass här!

Lennart sa...

Daniel - Tack, ja det var tungt, men lärorikt :-).

Linus - Sub20! Riktigt bra! Mycket starkt gjort!

Vilka lopp ska du springa den närmaste tiden? Vi verkar vara väldigt jämnbördiga :-).

Mathias sa...

Bra kämpat i Icebug. Nästan 6 timmar låter mer än tillräckligt på fjället. Roligt att du satsat på fart igen. Jag kör Triathlon. Vi ses.

Lennart sa...

Mathias - Tack! Triathlonträning tror jag är bra för dina skador. Lycka till!

Linus N sa...

Tack! Jo vi var kanske jämna i detta lopp men du kommer dra ifrån när du fått några kvalitetspass och gör ett lopp med lite lugnare start.
Lopp... Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska träna på ända till Hässelbyloppet eller om jag ska hoppa på nåt annat emellan. Har du några planer?

Lennart sa...

Linus - Jag fick ett tips på bloggen (av Johnny) om Hälsoloppet i Huddinge den 29/8. Om det passar springer jag det. Får se om det blir 5 km eller 10 km.

Har ni några lopp uppe hos er?

Linus N sa...

Stålisloppet 1/9 i Sandviken hade jag nog sprungit om inte min fru skulle springa Tjejmilen den 1 september: http://www4.idrottonline.se/HogboGOIF-Friidrott/Foreningen/Arbetsrum/Stalisloppet/

Topploppet 22/9 i Hagaparken kanske kan vara nåt för hela familjen, fast då kostar det lite mer också. Varning för extremt tjejig hemsida: http://www.topphalsa.se/topploppet/

Faktum är att Hälsoloppet kanske kan vara en idé om jag vill kolla av formen i slutet av månaden... Får se.

Magnus sa...

Jag skulle vara nöjd med 19:44 sju dagar i veckan, så grattis! :-)

Det är inte helt ovanligt att jag springer hela eller delar av Hälsoloppsbanan på mina pass och i år lutar det åt att jag anmäler mig. Det är inte varje gång det är gångavstånd hemifrån.

Lennart sa...

Linus - Tack! Kul med lite andra uppslag. Vi kanske ses på något lopp då :-).

Magnus - Tack! Om Hälsoloppet går på din "bakgård" tycker jag att du ska anmäla dig. Om inte annat kan du se det som ett bra träningspass :-).

Staffan sa...

Bra ändå Lennart, hade jag varit hemma hade jag naturligtvis kommit till start men jag tävlar i Södertälje på 5km 11/8 istället på Telge Stadslopp eftersom jag just nu befinner mig långt ute i Östgötaskärgården!

Lennart sa...

Hej Staffan!
Jag tänkte faktiskt på dig igår och undrade om du skulle komma förbi. Nu förstår jag varför du inte var där :-).