lördag 25 augusti 2012

Bellmanstafetten 2012

Jag börjar med det jag är nöjd med. Jag är nöjd med att jag sprang 16 sekunder snabbare än förra året. Jag är nöjd med att jag inte tappade några placeringar, dvs jag fick stafettpinnen från Micke som 15:e man, och jag växlade till Olof som 15:e man. Jag är nöjd med att mitt lag kom 8:a av 196 lag i herrklassen, vilket helt är mina lagkamraters förtjänst.

Jag känner mig missnöjd med är att tiden blev 20:17, vilket är ca 20 sekunder långsammare än vad jag hade hoppats på. Jag känner inte att jag nådde upp till min normala nivå, och så här i efterhand vet jag inte riktigt vad som hände. Jag började dock bra och sprang den första kilometern helt planenligt på 3:51.

Jag höll bra fart, och jag hade en kontrollerad andning mellan den andra och den fjärde kilometern. Dock börjar jag misstänka att jag lurade mig själv på den sträckan. Jag tror att jag "fegsprang". Jag borde ha attackerat mer. Det var så sent som på den femte kilometern jag började pressa, och den kilometern sprang jag på 3:52. Så här efter loppet ekar ordet "fegsprang" i mitt huvud.

Sist vill jag också säga att jag skulle ha sprungit i Vallentuna Friidrotts andra lag, men på grund av sjukdom fick jag på kort varsel byta lag och springa för Vallentuna Friidrotts första lag. Det var riktigt kul att få springa med dom, men jag har lite svårt att smälta en sak.

I Vallentuna Friidrotts andra lag fanns det en kille som sprang på 19:24. Hade han sprungit för förstalaget istället för mig så hade laget kommit 7:a. Det känns lite sådär.

Kan också säga att han som sprang 5 kilometer på 19:24 är 13 år, och det imponerar stort....

5 kommentarer:

Linus N sa...

Haha, 13 år.. Imponerande.
Låter som du fick ett bra tempopass i alla fall. Jag tror att det kommer lossna för dig om du fortsätter såhär.

Lennart sa...

Linus - Visst är det imponerande! Jag vet ju själv hur svårt det är :-).

Jag tror faktiskt att det lossnar för mig snart också.

Ingmarie - Jag visste att han var med i laget och jag visste hur duktig han är.

Som du cyklar, springer och badar så tror jag att triathlon passar dig. Det avlastar fötterna löparmusklerna/fötterna lite också.

Det går fort att lära sig simma!

Lennart sa...

Ingmarie - Det blev lite tokigt det här. Jag var inte och lekte lite med inlägget och då råkade jag ta bort din kommentar....

Ja, ja, det fungerar ändå. Vi vet vad du skrev :-).

Unknown sa...

Ja, den där 13-åringen ska ni ta vara på. Han kan bli stjärna en dag! Men du ska inte ha jättedåligt samvete för det. Det var ju inte bara du som fick stryk av honom i Vallentuna Lag 1 om jag läser resultatlistan rätt.

Hade du tränat lite kortare distanser och låtit bli att springa helt säg 3 dagar innan loppet så tror jag att du hade kommit under 20 minuter. Nu är jag inte ens i närheten av 20 minuter på 5 K. Men jag blir klart snabbare av att vila några dagar innan jag ska slå personligt rekord på min testrunda.

När du skriver att du "fegsprang" så är det ju så att när man är med ett lag så kan man inte chansa på samma sätt som om man springer individuellt. Det är ju så många fler som drabbas om man misslyckas.

Jag hoppas lyckas dra ihop ett lag till Bellmanstafetten nästa år. Försökte få ihop ett på jobbet i år men det rann ut i sanden. Och tur var väl det eftersom jag var krasslig både i torsdags och i lördags.

Lennart sa...

Henrik - Du har så rätt i allt du skriver. Sub20 hade det blivit utan torsdagens intervallpass och jag "fegsprang" för att jag inte ville spränga mig.

Synd att du missade Bellmansafetten. Hoppas dock att du kommer till start nästa år.