fredag 18 maj 2012

Favoritkläder

Jag har ett par tröjor som jag väldigt ofta använder. En av tröjorna köpte jag på mässan i anslutning till nummerlappsutdelningen på London Marathon.

Tröjan är av Fleecematerial, och som bilden nedan visar är tröjan svart med oranga adidas stripes på sidorna. Det finns även oranga inslag under ärmarna.

En tröja som jag ofta har på mig....
På vardera sida om den oranga dragkedjan som går från halsen, och en bit ner på bröstet, sitter logotyperna för Adidas och London Marathon. 

Närbild på London Marathons logotype...
London Marathons logotype är utformat som ett hjärta, och anledningen till det är att London Marathon stödjer British Heart Foundation.

Den andra tröjan som jag ofta använder fick jag när jag hämtade ut nummerlappen på New York City Marathon. Tröjan låg i goodiebagen tillsammans med en hel del annat smått och gott.

Tröjan är av funtionsmaterial och kan vid en första anblick upplevas ganska grå och tråkig, men det är inte tröjans färg eller design som gör den till en av mina favorittröjor, utan det är detaljerna i trycket som finns på framsidan och på baksidan av tröjan.

Långärmad tröja i funktionsmaterial från NYCM 2010
Trycket på framsidan visar människor som springer tillsammans, och texten i anslutning till trycket lyder "The ING New York City Marathon November 7, 2010". Bilden nedan visar en närbild på trycket.

Texten på framsidan av tröjan
På baksidan av tröjan, nästan ända uppe vid nacken, sitter den klassiska logotypen för Ing New York City Marathon. Texten tillsammans med det liggande lejonet känns som ett oerhört starkt varumärke som ligger i nivå med Asics och Adidas.

Texten på tröjans baksida, nästan ända uppe vid nacken.
På baksidan finns också logotypen för New York Road Runners, Asics och organisationen (?) World Marathon Majors.

Tröjan från London Marathon är för tillfället min absoluta favorit. Den är snygg (riktigt snygg!!) och väcker uppmärksamhet. Tröjan från New York City Marathon är inte lika snygg i färg och design, men den väcker också uppmärksamhet, och det har jag ingenting emot....

2 kommentarer:

Andreas sa...

Den där Adidas tröjan från London Marathon ser ju riktigt schysst ut! Förmodar att det drar fram rätt härliga minnen också när du bär dessa favoritkläder. :)

Lennart sa...

Andreas - Det är en av de snyggaste träningströjorna jag har sett :-)! Inte bara är den snygg utan precis som du säger drar den fram härliga minnen :-).