lördag 5 maj 2012

Irrationella tankar

Ibland drabbas alla av irrationella tankar och beteenden. Tankar som att 13 är ett otursnummer, att tre gånger kontrollera att spisen är avstängd innan man går till jobbet, ta på sig höger sko först, tävla i speciella "turkläder" etc, etc. Listan kan göras lång.

Idag när jag cyklade ett pass på 4.5 mil tänkte jag på irrationella tankar. Det började med att jag cyklade förbi Vada kyrka och såg numret på bussen som stannar precis utanför.

Här har SL tänkt till.......
Funderade på hur SL tänker. Funderade på att företag kanske inte vill låta sig styras av irrationella tankar, och därav struntade SL i att bussnumret för många kanske är lite uppseendeväckande.

Funderade på att många är flygrädda, och därav har vissa flygbolag inte "rad 13" i sina flygplan. Det finns också hus som inte har "våning 13". Är det konstigt? Jag vet inte, men även om jag har lite distans till den typen av tankar kan det ibland se lite roligt ut.

2 kommentarer:

Cathis sa...

Jag står med ett ben i varje läger. Tar alltid på mig höger träningssko först men andra skor - vänster först [sic!].

Fast min och gubbens förlovningsdag är den 6/6-06 alltså 666.

Jag tror att dessa irrationella tankar kommer ur en önskan att rutiner gör oss trygga. Som f.d fritidspilot så hade jag ett rutinmönster innan jag startade allt ifrån toabesök till startrutiner. Mindre risk att missa något. Sen blir det knas med skor ibland :-)

Lennart sa...

Cathis - Tanken på rutiner var bra. Om man inte vill glömma något (som en pilot) så förstår jag att den där typen av tankar är bra, fast..... Då kanske de inte är så irrationella :-).

Sen finns det grader också..... Att inte kunna sitta på "stol 13" är kanske lite annorlunda :-).