onsdag 29 februari 2012

Återhämtningsjogg över 5 kilometer

I dag blev det en kort återhämtningsjogg över 5 km i 5:16-fart. Inga konstigheter alls. Dock förenade jag återhämtningsjoggen med lite nytta. Jag passade på att springa och titta vilket underlag Gävsjövägen hade att bjuda på idag. Underlaget var bättre än vad det var i helgen, men inte tillräckligt bra för att spring fort på. I morgon tänkte jag springa fort, och då kan jag inte springa på Gävsjövägen. Jag får springa en annan runda. Vilken det blir vet jag inte, men det löser sig.

Hoppas bara att kroppen är med i morgon. Planen är 20 kilometer i 4:30-fart. Hoppas att det går bra. Självförtroendet behöver det.

Kommentarerna till gårdagens inlägg gav många intressanta aspekter av huvudvärkstabletter och träning. Läs gärna det.

5 kommentarer:

Magnus sa...

Hej Lennart. Du springer relativt ofta åh-joggar runt 5km i lugn takt. Eftersom jag själv inte alls har dte inslaget i min träning är jag lite nyfiken på hur du tänker kring dem och hur du väljer mellan helvila eller åh-jogg.

Lennart sa...

Magnus - Ja, det är lite nytt. Tanken är att springa återhämtningsjoggar dagen efter ett tufft träningspass.

Syftet med återhämtningsjogg är att påskynda återhämtningen lite och springa bort lite stelhet, dvs bara att bli lite varm i musklerna. Är jag stel i musklerna är tanken att röra lite på mig i en återhämtningsjogg istället för att helvila.

Det är fortfarande nytt och jag provar det ett tag för att se hur det känns. Jag tycker själv att det fungerar ganska bra, men om det är en stor skilnad mot att helvila vet jag inte.

Olov sa...

Hej.
20 km i 4:30-fart låter intressant. Väntar med spänning på uppdatering.

Petra sa...

Du jobbar pa sa bra Lennart! Gick det bra pa langpasset?

Lennart sa...

Olov - Det gick bra, inlägg kommer :-).

Petra - Tack för de uppmuntrande orden och ja, det gick bra. Inlägg kommer :-).