lördag 11 februari 2012

Farthållare på Stockholm Marathon!

I år ska jag springa London Marathon den 22:a april. I år går Stockholm Marathon en 2:a juni. Det är bara 5-veckor mellan London Marathon och Stockholm Marathon. Att springa båda marorna kan kännas lite marigt. Nä, den var dålig.

Jag insåg att det inte går att satsa på båda loppen, och om jag inte kunde satsa på Stockholm Marathon hade jag ingen lust att betala hela startavgiften. Under vintern har jag tänkt om. Jag vill springa båda loppen, men jag kommer inte att kunna satsa för fullt på Stockholm Marathon.

Under vintern har Thomas Enström hjälpt mig med att få kontakt med de personer som arrangerar Stockholm Marathon. Det hela har slutat med att jag ska springa årets Stockholm Marathon som farthållare. Vilken grupp jag ska springa för vet jag inte riktigt ännu, men troligtvis blir det för 4:00-gruppen eller 4:15-gruppen.

Samtidigt som jag agerar farthållare ser jag också årets Stockholm Marahon som ett bra träningspass inför Icebug24. Här föll verkligen alla pusselbitar på plats, och jag vill tacka Thomas Enström för att han "drog i sina trådar" så att det här blev verklighet.

9 kommentarer:

RosaMilton sa...

Vad kul! Jag ska ju inte springa men det hade nog varit en lämplig målsättning med 4-4:15 gruppen annars.

Anonym sa...

Det kommer garanterat bli kul. Var själv farthållare på Sthlm halvmara i höstas och det var toppenkul!

Staffan sa...

Vad kul, att få vara med på festen och hjälpa andra löpare nå sina mål!!

Lennart sa...

Rosa - Jag tror också att 4 timmar skulle vara lämpligt. Blir det en Runrunda i år?

Magnus - OK, det visste inte jag. Jag tror också att det kommer att bli en kul erfarenhet. Vilken sluttid sprang du för?

Lennart sa...

Staffan - Ja, visst är det. Det blev en bra lösning för mig :-).

Jag har redan börjat fundera lite på hur jag ska hantera det när vi passerar 30 kilometer. Några kan nog behöva lite pepp den sista biten....

Anonym sa...

Var farthållare för 1:30 på halvmaran.

SnabbaFötter sa...

Låter kul med farthållare och 4.00 lär det väl vara många som vill hänga med på!

Lennart sa...

Magnus - Ja,ha! Skall du göra det igen så kanske jag tar rygg på dig.... :-).

SnabbaFötter - Hej! Kul att du kommenterade. Jag tror faktiskt att 4:00-gruppen är den största. Det är väldigt många som satsar på sub 4-timmar. Det skulle vara roligt att springa för den, men vi får se hur det blir.

Mathias sa...

Roligt!