fredag 17 februari 2012

19.7 kilometer i 4:35-fart

Benen har känts lite tunga de senaste dagarna. Det kanske är med rätta. Ett tufft intervallpass två dagar efter ett 32 km långt långpass med fartökning borde kännas. Det kanske inte är så konstigt.

Jag tog en extra vilodag igår, men idag var det dags igen. Idag blev 19.7 kilometer i 4:35-fart. Jag är faktiskt ganska nöjd med det. Jag inbillar mig att det kanske motsvarar 4:25-fart eller ännu bättre på sommarunderlag.

Idag sprang jag ca 15 km på hårdpackad snö eller i snömodd, och ca 4.5 km på asfalt. Det måste avspegla sig på snittfarten. Om någon månad är det nog barmark igen. Då får vi se om jag har rätt.

6 kommentarer:

Staffan sa...

Strålande bra! Jag sprang 12km i femfart och det vaar tillräckligt ansträngande, kaatastrofalt tungt att springa i snömodden nu!

Peter sa...

Imponerande!

Lennart sa...

Staffan - Det var nte så farligt mycket snömodd. Mest hårdpackad snö men självklar hade bilarna och även gåntrafikanter rivit upp snön som gjorde det lite tyngre under de 15 km som jag sprang på hårdpackad snö/"lite" snömodd. Det var dock inte 10-20 cm modd.......

Peter - Tack! Jag hoppas att det är lite bättre än vad tiden anger. Det borde vara det :-).

Peter sa...

Oerhört fort faktiskt på detta ändå ganska dåliga underlag tycker jag. Om jag överför till min kapacitet så skulle ditt pass innebära ca 5:00-tempo för mig och jag känner mig nöjd då jag springer i 5:30-tempo på det här underlaget.

Du är inte orolig för att du kör för hårt nu med ett riktigt långt långpass, ett hårt intervallpass och ett hårt maratempo pass på nästan 20km under samma 7-dagarsperiod? Men du kanske tål det bra?

Lennart sa...

Peter - Jo, jag har tänkt tanken att jag kanske kör för hårt men jag hoppas att kroppen klarar det. Jag känner efter noga och jag tog till exempel en extra vilodag i torsdags.

Sen ligger min träning inför London Marathon 5 veckor före er som ska springa Stockholm Marathon eftersom jag står på startlinjen redan den 22 april. Det påverkar också eftersom den absolut tyngsta träningsperioden börjar för mig nu.

Peter sa...

Det låter bra Lennart. Kör så det ryker. Det inspirerar :-)