lördag 4 februari 2012

Jag sprang inte Bore cup idag

Jag sprang inte Bore Cup idag. Jag ställde in. Anledningen är det kalla vädret tillsammans med att kroppen bara har känts nittioåttaprocentig den senaste tiden. Jag ville inte riskera att bli sjuk igen.

Trots att jag ställde in dagens tävling har jag varit ute och sprungit ett par gånger de senaste dagarna. I torsdags blev det ett lugnt testpass på 5 km i 5:30-fart och igår blev det ytterligare ett pass på ca 9 kilometer i 5:00-fart. Gårdagens pass kändes ganska bra och jag känner mig redo för att öka belastningen, dock känner jag mig inte redo för 10 km tävling i en temperatur på -15 grader. Det får vänta ett tag.

För att säga något om gårdagens pass så genomfördes det i en temperatur på just -15 grader. Det är kallt. Det märkte jag för direkt när jag kom utanför dörren började jag frysa om tårna. Skorna jag hade på mig var ett par vanliga distansskor och de skyddar som bekant inte så mycket mot kylan.

Jag började ändå springa och tänkte att tårna kommer att bli varma efter några kilometer när jag har fått upp lite puls. Efter två kilometer frös jag ordentligt om tårna. Tårna blev inte varmare och efter tre kilometer började jag bli orolig för att det hela inte var så nyttigt. Det gjorde ont.

Jag vände om och sprang hem igen. När jag kom hem kändes det dock ganska bra igen så jag fortsatte att springa ytterligare tre kilometer. Passet blev inte riktigt som tänkt men jag kände mig ändå mycket nöjd när jag var klar.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Jag tycker det varit perfekt löpväder! men man får inte stanna för länge...

Mathias sa...

Klokt att lyssna på kroppen. När blir nästa tävling?

Lars sa...

Själv är jag väldigt känslig mot kyla. Kroppen kommer liksom aldrig igång i temperaturer under - 10. Man ska nog vara särskilt försiktig med tävlingar.

Lennart sa...

Ingmarie - Det var bra sagt! "Man får inte stanna för länge". Då fryser käderna til is....

Mathias - Jag tror att nästa tävling blir Bore cup, deltävling 4, i början av mars.


Lars - Jag tror att det fungerar ganska bra förmig ner till - 12 men om det är kallare än så vill jag inte belasta för mycket.