fredag 10 februari 2012

12 km i tänkt marafart på löpband

- Hej, hur mycket kostar det att träna hos er?, frågar jag när jag ringer till Gym&Sim i Vallentuna.
- Det kostar 150 kr om du kommer tillsammans med en medlem, annars kostar det 200 kr, svarar killen i telefonen.

Ouups, tänker jag. 200 kr låter lite dyrt för att springa ett pass i tänkt marafart på löpband. Ute är det tio grader kallt, och jag har ingen lust att springa det här passet utomhus. Jag känner inte heller till något annat löpband som jag kan använda. Tänkte att jag skulle försöka pruta lite på priset.

- Går det att få ett specialpris om jag bara ska springa på löpbandet?, frågar jag.
- Nej, vi har ett enhetspris, och för de priset får du också simma i simhallen och basta, säger killen i telefonen.

Här avslutade jag samtalet och funderade på hur jag skulle göra. Jag tänkte på fördelarna med att springa inomhus på löpband. Jag sprang inte utomhus idag. Jag vek ner mig. Jag tog bilen till Gym&Sim. När jag kom dit kände killen i kassan igen mig så jag behövde bara betala 150 kr. Han var snäll.

Väl uppe på löpbandet blev det 12 kilometer i 4:30-fart med 1% lutning. Det var riktigt skönt att få springa det här passet inomhus på löpband. Springa utomhus får jag göra på söndag. Då är det dags för ett långpass igen.

5 kommentarer:

Peter sa...

Hör med Take Care vid Vallentuna IP eller Rygg &Ledspecialisten om de är billigare? Men Gym & Sim har nog flest band. Ändå är ibland (torsdagskvällar) alla upptagna!

Lennart sa...

Peter - Rygg och ledspecialisten känner jag inte till. Ska kolla upp det. Dock tänkte på Take Care vid IP men vad jag vet har de bara ett eller ett fåtal band. Jag ville inte chansa och betala bara för att finna att det var upptagna och få vänta. Klockan var rätt mycket också så jag ville hinna träna innan de stängde....

Jag ska kolla upp Rygg och ledspecialisten, tack för tipset :-).

Robban sa...

Du är alltid välkommen ut till Huddinge och nyttja mitt löpband :-)... så bjuder jag på en bit mat eller fika också :-)... Vad har du för känsla om man ska försöka jämföra löpbandsträningen mot ett utomhuspass... Tänker på farten och ansträngningsnivån...

Lennart sa...

Robert - Jag var väldigt trött efter 12 km på löpband i 4:30-fart. Utomhus fixar jag det utan problem men inomhus på löpband besvärades jag av värmen och att det var så kvavt. Jag svettades floder.... :-). Alltså, igår upplevde jag det jobbigare på löpbband inomhus.

Jag kommer gärn hem till dig och lånar ditt löpband, och äter en bit mat! Det skulle vara väldigt trevligt.

Mathias sa...

Varit inne på samma sak. Bli medlem på gym. Du får arrangerade styrke och yoga pass samt annan alternativ träning. Sen kan du också springa på löpband. Men har dragit mig för medlemskap och kostnad när våren kommer sen och man vill vara ute.