söndag 19 februari 2012

Fast mark under fötterna

Jag saknar fast mark under fötterna. Det är inte så att mitt liv saknar riktning och att jag bara glider runt i tillvaron. Nej då, det är bara det att jag sprang ett långpass idag på 35 kilometer där jag saknade fast mark under fötterna. De var slask, och det var snömodd, och det var hemskt.

Nu ska jag i ärlighetens namn erkänna att det ibland var fast mark under mina fötter, men då var det is. Det är också hemsk. Slask, snömodd och is är jobbigt att springa 30 kilometer på. Ja, det blev 30 kilometer i slask, snömodd och is för efter 30 kilometer sprang jag ut på en väg där snön hade smält, och där var det asfalt. Det utnyttjade jag. De sista 5 kilometrarna sprang jag på asfalt!

Det verkar inte bara vara jag (eller löpare) som saknar fast mark under fötterna. På dagens långpass mötte jag en cyklist som jag känner lite. Han cyklade bredvid mig ett tag och berättade att han också saknade fast mark under fötterna, eller rättare sagt fast mark under hjulen. Underlaget var lite jobbigt för honom också. Han hade fått planera om sin cykeltur, men oj vad vi måste beundra honom för att han är ute och tränar cykling under de här omständigheterna.

Summerat blev mitt långpass 35 kilometer i 5:27-fart. Jag hoppas verkligen att underlaget påverkade snittfarten för om lite drygt två månader ska jag springa en hel mara 1-minut snabbare per kilometer.

6 kommentarer:

Mathias sa...

Det är nog ingen fara Lennart. Senast i fredags körde du ju nästan 20km i 4.35 fart!
Kör inte för hårt bara...

Olov sa...

Usch, inget vidare underlag. Tyckte jag hade dåligt idag, men jag ska inte klaga när jag läser om ditt.
Har du planerat in fler så långa långpass innan maran? Går gränsen vid 35 km?

Ingmarie sa...

Blött om fötterna är bara förnamnet. Och KALLT!Men du, du sprang i alla fall 35 km!! var glad för det! :-)

mikael sa...

Orkar knappt läsa din blogg när du skriver om din träning när jag är sjuk :) Haha, man blir så grymt sugen att träna.

Startar upp med lite gym imorgon och lätt löpning på onsdag.
Så nästa vecka blir det full fart igen. Gott

Petra sa...

All respekt for er som kommer ut under dessa omstandigheter och springer 35 km (!!) i snomodd etc. Sager som de andra - klart du inte ska lagga fokus pa farten nar underlaget ar som det ar... Du vet ju sjalv att kan mycket snabbare. Och du, roligt att du ska vara farthallare pa Stockholm marathon!

Lennart sa...

Mathias - ja, du har rätt. Nu blir det en lite lugnare vecka.

Olov - Gränsen går vid 35 kilometer, inte över det, och jag vill ha två 35 km pass i benen innan maran. Det första brukar jag bara genomföra ,och det andra vill jag nog springa med en fartökning sista 5 km.

Ingmarie - Jag är glad för det. Det du och andra går igenom påverkar mig. Det kanske blir ett inlägg om det lite senare...

Mikael - Härligt att höra! Kul att bloggen inspirerar. Det är jobbigt med ofrivillig vila, men det kan också vara så att den är nyttig för kroppen.....

Petra - Kul att du hörde av dig. Lite avundsjuk är jag på dig och klimatet ni har i Australien.

Visst är det kul att jag ska vara farthållare. Det blir en helt ny erfarenhet.