måndag 28 mars 2011

Det är svårt att leva som man lär.....

Orkar inte fundera på gårdagens Premiärmil längre. Idag skrattar jag åt det hela samtidigt som jag skakar på huvudet. Nästa gång ska jag göra det bättre. Har känt mig pigg och fräsch hela eftermiddagen igår och hela dagen idag. Inte en tillstymmelse till träningsvärk eller några andra känningar. Det har känts ungefär som efter ett vanligt träningspass, inte mer....

Igår fick jag också ett överraskande mail från Ingmar. Ingmar hade tittat lite i min träningsdagbok och ställde lite frågor kring min uppladdning i förhållande till resultatet på Premiärmilen. Jag måste erkänna att jag dagarna innan Premiärmilen kanske inte har levt riktigt som jag lär andra att leva. Även fast jag själv tycker att fredagens pass inte borde påverkat resultatet på Premiärmilen så mycket så kanske det gjorde det. Jag skämdes lite när jag läste Ingmars mail (eftersom jag vet att jag kanske gjorde fel) där en av slutsatsen är:
  • "Din max fart på milen blev 4,15! Med din uppladdning är det beundransvärt att du kunde få till 42.29 idag".
Texten ovan är citerad från mailet och när jag läste Ingmars mail blev jag väldigt glad, trots att jag skämdes. Ingmar bekräftade verkligen mina funderingar och teorier.

Nu ser jag verkligen fram mot att träna för jag är riktigt sugen på revansch. Har dock bestämt mig för att avvakta till imorgon innan jag börjar träna lite lätt igen.

Hmm, blev det en "bortförklaring" nu ändå, eller?

7 kommentarer:

Lars sa...

Tycker att det känns som en "tillnyktring" snarare än en bortförklaring. Själv skulle lägga tankarna på 10K-revansch på hyllan till efter marathon. Jag har svårt att tro att det kan vara optimalt att sikta på pers på dessa båda distanser samtidigt.

Lennart sa...

Hej Lars!
Kloka ord! Det mest optimala måste vara att fokusera på en av distanserna. Vi får se hur det känns när jag går in i en hårdare träningsperiod igen.

MVH

Peter sa...

Hej Lennart.
Bar så en nybörjare förstår: vad exakt vad det som var så fel med uppladdningen då? Eller skrev du det utan att jag fattade :-)

/Peter

Olov sa...

Hej Lennart.
Det är inte lätt att få till det perfekta loppet, det är så mycket som spelar in.
Både uppladdning, kost, vila, banprofil och den mentala biten mm.mm....
Jag kan garantera att du har mycket bättre tider i kroppen och jag tror nog att du kommer att lyckas mycket bättre i år.
Kanske på Arenamilen som låter som ett mycket roligt och annorlunda lopp för oss som kanske inte är så vana att springa på löparbanor.

Lycka till och glöm nu inte att fokusera på marathon som Lars skriver.

Lennart sa...

Hej Peter!
Som jag har tolkat det så har jag tränat väldigt hårt (för min nivå) under en längre period och inte vilat ordentligt innan tävlingen, även om jag trodde det, men....... Jag vet inte om det är så. Nästa tävling jag gör måste jag ha resultatet på Premiärmilen i åtanke när jag sätter min målsättning för tävlingen. Vem vet, jag kanske inte är bättre än 42:30 nu.... :-)

Förresten! Ska du springa Arenamilen på Vallentuna IP?

MVH

Hej Olov!
Helt rätt. Jag håller med dig om precis allt! Nu glömmer vi Premiärmilen....

Visst låter Arenamilen kul. Så säger jag inte bara för att jag är engagerad i klubben utan jag tror verkligen att det kan bli riktigt roligt :-). Som du sa, lite annorlunda för oss som inte är så vana vid den typen av tävling....

MVH

Peter sa...

Angående Arenamilen: nej jag är anmäld till Kungsholmen runt 7/5 och det blir för tätt tycker jag.
/Peter

Ingmarie sa...

Du ska inte skämmas! det är jättesvårt att veta innan och ibland funkar en uppladdning för att nästa gång inte funka alls. Du får testa dig fram helt enkelt.det finns ingen given mall för vi är alla olika. :-)