torsdag 11 april 2013

Ett bra backpass

Backpass är rejäla pass. Att springa 15 backintervaller á 285 meter kanske in låter så mycket, men med uppjogg, nerjogg och joggvila blir det mer än vad man kan tro. Som dagens pass.

Dagens pass inleddes med ca 3 kilometer uppjogg. Efter det följde 15 backintervaller á 285 meter där intervallvilan bestod av joggvila nerför backen. Sist följde en nerjogg över 3 kilometer.

Den totala mängden på passet blir ca 14.6 kilometer, varav 15 backintervaller i 3:55-fart. Det är ett bra pass. Det är ett bra pass om man vill springa milen på 38 minuter.

5 kommentarer:

Björn sa...

Kan inte du berätta vad mitt pas var bra för idag... jg brukar alltid springa tusingar eller kortare när jag springer intervaller men idag drog jag till med 3x3000meter körde intervallerna i 4:15 tempo och hade 3 minuter ståvila mellan intervallerna. Men vad har jag förbättrat? Med upp och nedjogg så blev det ansenlig mängd för mig med.

Håkan sa...

Jo det är ett riktigt bra pass!
Och när man räknar ihop alla små distanser så blir det långt i slutändan ändå. Bra kämpat!

Lennart sa...

Björn - Eftersom du sprang fort och långt anser jag att du lärde kroppen att springa fort och långt :-). OK då, lite mer tekniskt :-).

4:15-fart borde ha varit milfart eller lite snabbare vilket i sin tur är en fart lite högre än tröskelfarten. Det ger att du har tränat mjölksyratålighet och att låta kroppen arbeta länge under hård belastning.

Jag anser ockå att du har tränat muskler/ligament/senor för att springa i 4:15-fart. Det är lite andra muskler som jobbar då än om du springer i 5-fart.

Håkan - Tack! Synd att vi missade varandra med några minuter, eller sekunder :-). Bra jobbat själv idag!

Björn sa...

Lennart: Tack för bra svar!

Lennart sa...

Björn - Jag glömde nog det viktigaste. Jag tror att ditt pass över 3*3000 meter gjorde dig bättre på milen :-). Det var en rikgtigt bra milträning du fick till :-). Lycka till!