torsdag 25 april 2013

Great Malvern Hills

De senaste dagarna har jag varit i England. Jag har varit i en liten ort i västra England som heter Great Malvern. En fin liten ort som ligger en bit ut på landet inbäddad i en lummig miljö.

Böljande Engelsk landsbygd
Den Engelska landsbygden erbjuder en väldigt inspirerande miljö att springa i, och Great Malvern erbjuder dessutom ett ställe som heter Great Malvern Hills, vilket är ett litet bergsområde med toppar på ca 400 höjdmeter.

Löparglädje
Att springa i Great Malvern Hills var så klart absolutely great. Det är Engelsk landsbygd när den är som bäst. Jag kan dock erkänna att min runda över 7 kilometer i 5:40-fart var lite kuperad, men det var en av de vackraste rundorna jag har sprungit.

Stigen som följde bergskammen
Innan mitt besök i Great Malvern var över hann jag också med att springa ett pass tusingar. Tusingarna sprang jag på en stor, inte helt plan, gräsäng på tiderna 3:56 - 3:53 - 4:04 - 4:04 - 3:56 - 4:05 - 4:02 - 3:48, vilket jag med tanke på omständigheterna känner mig helt nöjd med.

7 kommentarer:

Jenny B sa...

Det ser verkligen ut att vara fantastisk miljö för löpning!
Härligt!

Marianne sa...

Finns det ett bättre sätt att gå på upptäcktsresa i en främmande land än att springa? Man orkar se så mycket i just det tempot som vi människor är tänkt för ;-)
Man upplever landet med alla sinnen - utsikten från Great Malvern Hills verkar vara fantastiskt.
Och om du orkar avverka sådana snabba tusingarna på en gräsäng - hur snabbt ska du då vara på Arenamilen :-)

Elin sa...

Vad härligt det ser ut! :-)

Lennart sa...

Jenny - Ja, det var det :-)! Jag kan erkänna att det var lite backar men helt OK. Fantastisk utsikt :-).

Marianne - Tack! Jag springer ofta när jag är ute och reser och jag har märkt att jag ofta hittar mycket bättre än de andra efter det :-).

Angående farten på intervallerna så är planen att jag ska springa tyvåtusingar på bana ikväll så vi får se hur det går. Det ska bli en intressant indikation på vilken fart jag kan hålla på Arenamilen :-).

Elin - Ja, visst gör det! Löparskorna ska alltid med när man är ute och reser för tänk vad man kan missa annars :-).

Håkan sa...

Jo bästa sättet att snabbt lära känna ett nytt område är nog löpning eller cykel. Men då gäller det att man har någon form av lokalsinne också annars så kan rundan bli väldigt lång ;-)
Det området såg annars trevligt ut att ta ett par turer i. Lite tristare då man kommer till en stadskärna, men det går oftast att lösa med en närliggande park eller så.

Olov sa...

Det ser ju underbart inspirerande att springa på dem där stigarna.

Lennart sa...

Håkan - Ja, jag har tänkt på det där med stadskärnor. Det kan nästan bli lite Parcour/Free running över det hela :-). Upp för en trappa, vända tillbaka, ner för trappan, över ett torg, hoppa över ett staket, upp för en trappa......

Ett tips är att i receptionen be om en karta över staden. Det brukar jag göra :-).

Olov - Ja, det var det! Lägg till den klassiska Engelska landsbygden med sportbilar, tweed, får, häckar längs vägarna. Helmysigt :-).