lördag 6 april 2013

Många tuffa pass

I och med dagens långpass över 30 kilometer i 5:06-fart, inklusive en fartökning över 10 km i 4:40-fart, avslutade jag en hårdare träningsperiod över två veckor.

Under perioden har jag hunnit med två tävlingar, två backpass och två långpass över 30 kilometer. Där emellan har det blivit lätta distanspass och progressiva distanspass. Många tuffa pass, och många bra pass.

Jag är nöjd med perioden. Det känns som att jag har förbättrat mig. 19:44 över 5 kilometer på Påsksmällen är avsevärt mycket bättre än 42:06 över 10 kilometer på Premiärmilen.

Nästa helg planerar jag att springa Kvantumloppet i Huddinge, och om jag inte springer sub40 där så vill jag iallafall inte var många sekunder över 40 minuter. En tid runt 40 minuter på Kvantumloppet ger mig en god chans att springa Arenamilen på 38 minuter den 15:e maj.

10 kommentarer:

anneliten sa...

Kul att du kommer till Huddinge - jag ska se om jag kan komma och hejja. Tävla har jag ingen lust med just nu. Känner mig så seg och långsam.

Olov sa...

Ja du har kört rätt tufft senaste tiden. Kul att följa din resa mot 38 minuter.

Lennart sa...

Anneli - Ja, det vore kul om du kunde komma och heja. Det är säkert fler som du känner där också.

Även om du känner dig seg och långsam hoppas jag att du kanske kommer till start ändå och att du kanske kan se det som ett träningspass. Jag tror att du behöver det :-).

Olov - Ja, det är lite spännande. 3 min på 7 veckor är tufft.... :-).

Håkan sa...

Hade själv tänkt mig lite fartökning någon gång efter en mil ca idag, men då började backarna och jag lät det vara någon km här och där då jag höjde tempot istället. Var nöjd med tempot ändå fram till ca 23 då jag tog slut idag.
Tror att du kommer att klara runt de 40 nästa helg, troligen under!
Kommer att fortsätta med både långpass och backintervaller ett par veckor till

Lennart sa...

Håkan - Med tanke på var jag bor så blir det perfekt för mig att höja farten efter den andra tunga backen (om man springer motsols), dvs den som går vid Täby golf. Då är det ganska exakt 10 km hem till mig så där brukar jag öka :-).

Jag tror att det blir bra med backe och långpass ett par veckor till. Det tar bra :-). Kul att du tror på mig också :-).

Mathias sa...

Ett riktigt bra pass runt sjön Lennart. Banan är inte lätt utan mkt kuperad. Hur känns kroppen?

Linus N sa...

Kul att se att det går bra!!
Och foten känns bra?

Lennart sa...

Mathias - Tack! Kroppen känns sådär. Lite skavsår och lite slitet är det. Det är ändå 30 km på asfalt. Funderar på att lägga nästa långpass på mjukare underlag.


Linus - Tack! Ja, foten känns hyffsat bra. Ingenting som kräver att jag avstår från träning, men lite slitigt är det att springa 30 km på asfalt... :-).

Håkan sa...

Jag kollade på marathon.se:s program och där har de yttrrligare 6 veckor med långpass på söndagarna så det kommer att slitas... Hoppas på att spåren i skogen ska tina så man får mjukare underlag för idag var det stelt efter gårdagen

Lennart sa...

Jag hoppas också på det. Nästa helg är det dock tävling för mig och då blir det inget långpass :-). Det blir veckan efter och då kanske det är springbart i skogen :-).