söndag 14 april 2013

Kvantumloppet

Man ska förbereda sig inför lopp. Inte bara genom att träna. Kvällen innan ska man lägga fram kläderna, ta fram utrustning, och packa väskan med det man vill ha med sig. Allt för att slippa stress morgonen innan loppet.

Imorse hade jag inte gjort någonting av det. Jag satt och googlade när jag egentligen borde sitta i bilen på väg till Huddinge. Jag satt och googlade för jag visste inte vart jag skulle. Jag visste inte var start och mål låg. Jag visste inte var jag skulle hämta nummerlappen. Jag visste inte var jag skulle parkera. Det är väldigt mycket jag inte visste.

Som tur är var det söndagsmorgon och ingen trafik. Att åka från Vallentuna till Huddinge gick ganska fort, och en parkering var lätt att hitta. Efteranmälan och nummerlapp var också lätt att ordna. Skönt.

Banan var en varvbana på 2*5 km. Varje varv började med 2 kilometer lätt löpning följt av ett par tunga backar och en lång motslaka. Det lät inte så farligt, tänkte jag, men det visade sig att det blev ganska tungt.

Jag öppnade alldeles för hårt, och jag orkade inte hålla farten i backarna och motslakan på det andra varvet. Annelies "heja, heja" 500 meter innan mål hjälpte, men den sista backen var brant. Där var jag trött.

Sluttiden blev 41:32 vilket kanske är ett steg tillbaka jämfört med Påsksmällen, men känslan var ganska bra. Jag tror det finns mer. Jag kunde till exempel disponerat loppet lite bättre, men det får jag göra nästa gång.

10 kommentarer:

Johnny sa...

Det finns lite backar här i Huddinge ;-)

Är pigg idag men inte så pigg att jag orkar springa. Är inte så sugen på att smitta ner alla andra heller. Det är inte en så dålig tid på den banan, den suger lite mer energi än man tror!

Johnny sa...

Råkade skicka utan att ha skrivit klart. Tror definitivt att du kommer nå ditt mål :-)

Lennart sa...

Johnny - Tack! Hoppas du har rätt! Hur var din tid förra året i förhållande till andra resultat?

Det känns som att jag är på väg framåt. Jag tror faktiskt också att jag springer Arenamilen på 38 min.

Efter backpasset jag planerar att springa på torsdag kommer jag nu att styra om träningen och fokusera mer på långa intervaller. Det känns som att det är rätt läge för det :-).

anneliten sa...

Jag tycker du gjorde en superbra prestation! Som sagt, Huddinge är inte så platt. Dessutom gissar jag att det var en del grus. Kul att se dig! Kanske lät de i min blogg som om jag råkade hamna mitt i tävlingen, men det var faktiskt min plan nu när jag visste att både du och David skulle springa.

Andreas Åkesson sa...

Bra jobbat!

Visste inte att du skulle springa Kvantumloppet!

Tycker själv att det emellanåt var några backar som sög lite energi.

Elin sa...

Skönt att det finns mer att ge och att känslan var bra! :-)

Lennart sa...

Anneli - Ja, det roliga är att jag bara några hundra meter innan jag såg dig reflekterade lite över att jag inte hade sett dig. Tänkte att du kanske hade annat för dig, men sen stod du där och hejade :-). Hur som helst var det kul att ses.

Andreas - Tack! Ja, jag vill inte ge sken av att det är en väldigt tuff bana, men de sög de där backarna, och den där motslakan på ca 1 km.

Elin - Ja, men ett bättre disponerat lopp så finns det lite mer att ge :-).

Johnny sa...

Det är ju inte exakt samma bana som de går på de olika distanserna. Men jag presterade en rätt långsam tid jämfört med vad jag gjorde på mina 5km lopp under förra året.

Ingmarie sa...

Bra jobbat!
Ibland får man gasa och chansa.
Fast det där med att man "ska" lägga fram kläder dagen innan vet i sjuttsingen. Jag brukar vilja veta vad det blir för väder först. ;-)

Lennart sa...

Johnny - Ja, just det. Du sprang korta banan. Nu vill inte jag ge sken av att banan var jättesvår. Jag tycker att den var ungefär lika svår som Kistaloppet.

Ingmarie - Ja, jag chansade faktiskt lite. Jag visste att de två första km var lätta så jag tänkte 7:30 på dem. Det blev 7:35 vilket kanske ledde till att jag hade för hög puls redan när jag gick in i backen.

Efter 1 km sprang Charlotte Schönenbeck om mig och jag försökte hänga på henne :-), men var tvungen att släppa efter ca 2 km :-).

jag försökte också hänga på Peter Jonsson från TV-sporten men där var jag tvungen att släppa redan efter 400-500 meter. Peter kom sedan in på 37.01 och det visar väl också att jag kanske sprang lite för fort i början :-).