torsdag 4 april 2013

Backintervaller är grymma

Backintervaller är grymma. Det är fruktansvärt vad trött man kan bli av backintervaller. Idag sprang jag backintervaller, och när jag hade sprungit den sista backintervallen, när jag stod längst upp på backen, när jag kände mig helt slut, tänkte jag att 38 minuter på Arenamilen är inte omöjligt. Det är styrka att tänka så.

Förra veckan sprang jag 10 backintervaller med en snittfart av 4:00 min/km. Idag sprang jag 12 backintervaller med en snittfart av 3:55 min/km. Det är styrka att göra det.

Det var trevligt idag. Det var extra trevligt att springa backintervaller i sällskap med någon annan. Min kompis Helena var med. Hon flög upp för backen. Min kompis Håkan var också med, i alla fall på slutet. Han flög också upp för backen. Det är styrka att göra det.

Dagens pass var ett pass med extra allt. Det var extra trevligt, det var extra långt, det gick extra fort, och jag blev extra trött. Det var extra allt.

12 kommentarer:

Johan Renström sa...

Kan bara hålla med. Sprang också i backe häromdagen. Sköööönt efteråt:)

Helena sa...

Du är snäll du Lennart som inte nämner att min flygtur uppför backen slutade i krasch... Håller just nu på att vila mina vader! Mycket att träna och lära innan jag kan springa 12 jämna, snabba intervaller. Tack för alla bra tips!

Andreas sa...

Mina intervaller blev inte i närheten så snabba. Jag får leta upp en flackare backe helt enkelt! ;-)

Men jag kan skriva under på att det känns riktigt skönt efteråt. Tack för att du "jagade" iväg mig till min backe!

Lennart sa...

Johan - Härligt! Backe måste man köra ibland :-)! Härlig känsla efteråt :-).

Helena - Jag tyckte du sprang bra! Totalt 9 backintervaller + uppjogg och nerjogg blev över 12 kilometer :-). Det här gjorde du kanon! Du ska vara stolt över din prestation :-!

Andreas - Bra att du kom ut :-). Det viktiga är att du kan hålla ett bra löpsteg (högt och fint) och jobbar med armarna. Tiden i backen är också viktigare än farten.

Ska vi göra om det här nästa vecka :-)?

Håkan sa...

Ja det var ett extra roligt backpass idag då man i början hade sällskap! Och jag intygar att du verkar stark då du hade bra fart idag, trodde att jag skulle spränga mig själv efter första intervallen då jag hängde på hyfsat bra, men det gick att hålla (nästan) samma tempo i ytterligare 8 pass till :-) Nästa vecka blir det nog till att slå på ett par extra turer upp & ner!

Håkan sa...

Tyckte även att du Helena hade ett bra tempo med bra löpsteg uppför backen!

Lennart sa...

Håkan - Jag är imponerad över ditt sätt att springa intervallerna idag. Ska jag vara helt ärlig trodde jag också att de första intervallerna gick lite för fort, men på Jogg såg jag att du hade lyckats hålla ihop intervallerna riktigt bra.

Det verkar som att du utvecklas bra nu, och överraskar både dig själv och andra. Jag tror det är helt rätt att lägga på några intervaller till nästa vecka :-).

Vill också bara påminna om att vila ordentligt mellan passen. Det är när det känns som bäst skadorna kommer.......

anneliten sa...

Liknar inte alls mina backintervaller idag - seeega.

Johnny sa...

Hur lång backe pratar vi om? Kanske är svårt att säga vilken lutning den har, men det låter som en lite längre och inte så galet brant backe?

Lennart sa...

Anneli - Var det så olika? Likheten ligger i backen. Olikheten ligger i hur vi väljer att tolka känslan :-).

Johnny - Det finns ett helt inlägg om min backe, med bild och allt, längs ner i min blogg. Har du missat det, eller har du glömt det? Hur kan du glömma något sånt?

Har du slarvat när du har läst min blogg? Hur tror du att det känns för mig :-)?

Min backe är ca 280-290 meter lång och fallhöjden är 15-20 meter. Alltså inte så brant :-).

Johnny sa...

Lennart: Nix, när jag gav mig in i det här med bloggande så sökte jag bland bloggar jag gillade. Sedan hakade jag på från det ögonblicket, då det fanns så enormt mycket att läsa bakåt i tiden :-)

Lennart sa...

Johnny - Det var skönt att höra :-)! Jag blev lite orolig :-).