torsdag 18 april 2013

Torsdagar

Jag gillar torsdagar. Det har jag gjort sen jag var liten. Jag har alltid gillat torsdagar. Det kanske beror på att dagen efter torsdag är fredag, och fredagar gillar jag. Det är då helgen börjar.

Torsdagar har en skön känsla. Känslan kanske går att jämföra med att passera 40-kilometersmarkeringen på ett maraton. Då är man trött, men det är en skön känsla, och det känns ganska lätt att springa efter det.

Torsdagar är också en bra träningsdag. Många springer intervaller på torsdagar. Det gör jag också. Idag sprang jag backintervaller. Det blev 12 backintervaller i en 540 meter lång backe.

12 backintervaller i en 540 meter lång backe är nog det mäktigaste backpasset jag någonsin har kört. Totalt 6.5 kilometer i uppförsbacke i 4:15-fart.

8 kommentarer:

Håkan sa...

Riktigt starkt jobbat med 12 intervaller i så pass lång backe! Och inte såg du helt förstörd ut heller efteråt! Lovar gott inför tävlingarna framöver.

Ja torsdagar är en bra dag som oftast fungerar att kombinera med träning. Fredagar betyder för min del vilodag så den njuter jag av och som sagt då börjar helgen.

Lennart sa...

Håkan - Jag var rätt mör efteråt :-).

Det blir vilodag för mig också imorgon men annars är fredagsträningen också ganska bra. Det är en fin start på helgen :-).

Johnny sa...

Finns inga dåliga dagar när man får träna? ;-)

Men jag är på samma sida som dig, torsdagar innebär en skön känsla. Bäst är det nog precis efter jobbet, då man avklarat själva dagen tror jag.

Lennart sa...

Johnny - Ja, det påminner mig om att när jag skrev inlägget hade jag först en annan vinkling.

Jag började med att gilla torsdagar som jag skrev i inlägget, sen gillade jag fredagar för det är fredag.

Lördag och söndag gillar jag ocksa efter som det är helg. Onsdagar är också bra dagar, lite lill-lördag och halva veckan har passerat :-).

Då är det bara måndag och tisdag kvar, och de dagarna går ganska fort :-).

Staffan sa...

Oj, det var en rejäl backe, och tolv repetitioner, bra jobbat!!

Rent matematiskt motsvarar ju torsdag kväll, med en femtedel kvar av arbetsveckan, 33,7km på maraton ;) själv brukar jag ägna torsdagkvällen åt att städa i alla fall halva huset innan helgen då min fru alltid jobbat sent torsdagar, finns tid och energi blir det ibland ett lätt distanspass när hon kommer hem, men inte igår.

Lennart sa...

Staffan - Men då borde det vara på torsdagar det börjar bli jobbigt...... :-).

Hoppas att du kommer igång med din träning snart och att känsla blir bättre!

Andreas Åkesson sa...

Jag kan bara fantisera om vilken härliga känsla det är att passera 40 kilometer på ett maraton. Fyfan. Some day!

Lennart sa...

Andreas - Some day? Du är en duktig löpare. Varför springer inte du maran?