måndag 15 april 2013

Andra gillar en satsning

Idag är det dagen efter. Dagen efter ett lopp. En dag med perspektiv. En dag med frågor. Varför gjorde jag si? Varför gjorde jag så?

Direkt efter start på Kvantumloppet försökte jag ta rygg på Peter Jonsson från TV-sporten. Peter Jonsson är en väldigt duktig löpare som är god för 36-37 minuter på milen. Det vet jag. Hur tänkte jag när jag försökte hålla Peters rygg? Trodde jag verkligen att det skulle fungera?

Efter en kilometer sprang Charlotte Schönbeck om mig. Charlotte är en av Sveriges bästa löpare över 800 och 1500 meter. Det vet jag. Hur tänkte jag när jag tog rygg på henne? Trodde jag verkligen att det skulle fungera?

Igår var Peter Jonsson där. Igår var Charlotte Schönbeck där. Igår var jag där. Vi tävlade mot varandra på lika villkor, men jag förlorade. Tänker att det kanske är det som är en av de egenskaper som andra gillar hos mig.

Andra kanske inte gillar mig för att jag vinner, eller för att jag förlorar. Att vinna eller att förlora är oviktigt.

Andra gillar mig för den jag är. De gillar mig för mina egenskaper, till exempel att jag satsar helhjärtat. Andra kanske gillar mig för det. De kanske gillar mig för att jag satsar ett hundra procent.

De kanske gillar mig för att jag försökte utmana en av Sveriges bästa löpare, när jag egentligen inte hade en chans.

11 kommentarer:

Elin sa...

Jag gillar dig, Lennnart, för att du skriver så personliga och bra inlägg! Det är så härlig blandning av roligt, sorgligt, tänkvärt ,flummigt....ja, jag tror att du täcker det mesta! ;-)

Elin sa...

Btw, jag har mejlat dig (milen-sub40-adressen). Behövde ett gott råd kring mina långa intervaller imorrn.

Lennart sa...

Elin - Tack! Jag gillar dig för din satsning på löpning, både på milen och halvmaran, samtidigt som du har fullt upp med familjen (man och 3 barn) plus ett heltidsjobb. Du kämpar på bra!

Helena sa...

Jag satsar ju alltid hårt från början... jag försöker jobba bort detta och har fått råd att ta det lugnt i början från en duktig löpare :-) Kanske har min tävlingsdjävul flyttat in hos dig också. Men visst är det kul att se de första kilometertiderna. Någon gång kanske det håller! Jag gillar dig trots att du "snor" min taktik (kör så länge det håller)

Lennart sa...

Helena - Ja, just det. Det gör du ja!

Nu visste jag att de två första kilometrarna var lätta så jag tänkte att jag skulle tjäna lite tid. Men, men. Eftersom det ar en träningstävling valde jag att chansa lite :-).

Nästa gång ska jag springa lite smartare. Jag ska springa som jag lär ut till andra :-). Jag gillar dig för att du försöker jobba bort de där snabba öppningarna :-).

anneliten sa...

Jag har kämpat hela livet för att koppla loss kärlek/gillande från prestation - har till och med gått i terapi för att knäcka den eländiga kopplingen. Berättar ofta för mina barn att jag älskar dem när de absolut inte har presterat utan bara "är".

Lennart sa...

Anneli - Du förstod precis min poäng. Att koppla loss gillande/kärlek från prestation. Jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Bra sagt!

Linus N sa...

Jag gillar dig för den du är. Som fan!
Och jag gillar din blogg också. Kul name dropping idag. :) Att Peter Jonsson är en sån löpare.. Då hade man väl förväntat sig lite bättre rapportering från löpartävlingar. Men det kanske inte han avgör.

Staffan sa...

Jag gillar dig för att du är en sympatisk/trevlig person och inte för vad du presterar i löparskor. Men jag gillar också utvecklingen som bloggen tagit från att ha varit en plats för träningsrapporter är du nu mera personlig och reflekterande, inte sällan med en stor portion humor. Det gillar jag.

Peter Jonsson är både väldigt duktig och väldigt trevlig, brukar prata med honom bl a på Påsksmällen där han brukar göra ett förtjänstfullt jobb som speaker.

Tommy sa...

Uppfriskande att höra att du tog chansen när den infann sig. Många gånger fegar man ju ur i de lägena. När du nu fick tanken att hänga på så hade du ju ångrat dig till döden och undrat om det hade gått eller inte. Du spännde bågen och fick alla svaren du ville, att det inte höll handlar ju bara om att du måste träna mer *ler*
Grymt satsat enligt mig.

Lennart sa...

Linus - Tack Linus! Jag har alltid tyckt att du verkar vara en väldigt sympatisk person och bra pappa! Så är det med det, och det gillar jag med dig.

Jo, Peter Jonsson är väldigt duktig. Jag tror han har 2:46 på maran (sub 4-fart!!), och i höstas såg jag honom efter Sthlm halvmarathon. Jag kollade upp hans resultat och det var 1:19 vilket är ca 38-blankt per mil! Riktigt duktig. peter fick tillslut 37:12 på kvantumloppet.

Staffan - Tack! Jag gillar dig för att du behandlar alla lika :-)! Jag försöker variera bloggen nu. Jag försöker hitta lite andra infallsvinklar :-).

Jag kan intya att Peter Jonsson gjorde ett bra jobb som speaker på Påsksmällen senast också :-)!

Tommy - Tack Tommy! Gillar din kommentar. Kvantumloppet var en träningstävling så då kunde jag prova och chansa lite :-).