lördag 2 april 2011

Långpass på 35 km och träningsplanering

Tänkte egentligen springa långpass imorgon men igår ringde min kompis F och undrade om jag kunde hjälpa till att vårrusta F´s segelbåt. Nu är det så att jag och F har en "deal" som går ut på att jag hjälper honom med båten (vår och höst) och i gengäld får jag låna båten någon eller några veckor under sommaren. F´s förslag var att vårrusta segelbåten imorgon och då fick jag helt enkelt lägga långpasset idag istället. Långpasset gick lugnt och fint hela vägen och det blev 35 km på tiden 3:03:13, 5:14 min/km. Om jag ska säga något om långpasset så var det hela ganska behärskat med en bra känsla hela tiden. Jag tog inte ut mig för mycket.

Under långpasset sprang jag och småplanerade kommande träningsvecka och jag kom fram till att eftersom långpasset genomförs idag så kan jag kanske springa ett intervallpass på måndag redan, för att sedan följa upp med ett distanspass (12 km) på tisdagen. Jag kom också fram till att jag skulle kunna göra ett längre distanspass på 16-20 km på torsdag och ytterligare ett intervallpass på fredag. Tänkte också att jag skulle avsluta träningsveckan med ett långpass på 35 km på söndag. Det här skulle ge en träningsvecka på totalt 85-90 km löpning och det låter väldigt lockande.

Ska jag lyckas med ovanstående krävs det lite extra fokusering på träningen och återhämtningen den här veckan och jag ska stämma av här hemma och se om det fungerar. Det skulle vara väldigt roligt att få till en riktigt hård träningsvecka. Nästan lite som ett träningsläger..........

Sist så vill jag också säga att jag håller på att piffa upp bloggen lite med "sidor/flikar" ovan. Gå gärna in och titta och säg vad ni tycker. Det är inte helt klart ännu men nästan..... Ska bara kontrollera några gånger extra....

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Håller tummarna för att din plan håller men det är jag ganska säker på att den gör. Och det blev ju jättebra med "flikarna! Men nu får du ändra på "Om mig"... :-)

Lennart sa...

Hej Ingmarie!
Visst var planen bra. 85.90 km löpning på en vecka har jag inte gjort förut. Känns som en bra upptrappning... :-).

Jag har ändrat "Om mig" till höger :-).

MVH

Peter sa...

Hej Lennart.
Nybörjare som jag är på långpass så är jag imponerad av dina planer och det du redan gör i långpassväg.
Mycket jag skulle behöva lära mig där men hur resonerar du tex kring vatten och energi? Försöker du medvetet vänta med energi för att träna kroppne i fettförbränning eller ger du dig energi hela tiden på långpassen? Bär du med dig vatten eller köper längs vägen.
Skriv gärna ett långt inlägg med massor av långpasstips :-)
/Peter

Kenny sa...

Hej Lennart.

Jag vet inte om du kommer ihåg mig, men jag var med på intervallträningen på Lidingö för någon månad sedan. Jag är mycket imponerad över träningsmängden du har fått ihop. Det tyder på stor diciplin, och beslutsamhet. Men det kanske är så att man, när man har kommit upp i liknande träningsdoser, helt enkelt måste ut o springa för att det ska kännas bra. i så fall önskar jag att jag kunde komma in i samma "zon". I mitt fall känns det som att tiden inte riktigt räcker till, men det är väl också en fråga om inställning. Tack för att du skriver om alla dina erfarenheter och upplevelser i denna blogg. Det är mycket inspirerande för mig att läsa om. Precis som Ingmaries, men henne kan jag väl inte tacka här ;)
Slutligen ett stort grattis i efterskott från mig. Välkommen till oss på "andra sidan". Jag lovar att det är minst lika kul här. Vi ses med löparskorna på nån gång i framtiden när jag har tagit mig ordentligt i kragen.....

Lennart sa...

Hej Peter!
Såg på Jogg att du fick till ett mycket bra långpass idag. Imponerande! Jag tror att maran kommer att gå bra för dig!

Jag ska skriva ett inlägg om hur jag gör långpass. Hoppas att det kan ge några tips. Men kort så:

1. Jag tillför energi hela tiden.
2. Jag bär med mig lite vatten och lite gel. Jag passerar mitt hus 3 ggr på ett långpass och då fyller jag på från ett lager jag har vid mitt hus.

MVH

Hej Kenny!
Jag tackar för alla vänliga ord och och visst kommer jag ihåg dig och jag tänker fortfarande på att du hade gjort milen sub 40 på löpband. Tyckte du var riktigt stark på Bosön. Hoppas att du håller i träningen och att vi ses på en tävling eller ett träningspass framöver.

Det var kul att du gav ett livstecken ifrån dig och hittills har det varit lika roligt på den här sidan om 40-strecket :-).

MVH

Lars sa...

Hela tiden... ser fram emot ett inlägg om det. Min grundkänsla är också att fylla på hela tiden. Samtidigt är jag rädd för att kroppen ska vänja sig vid något som inte kan levereras under tävling. Svår ekvation.

Bortsett från dessa funderingar så blev det ju ett härligt pass.

Kul att läsa om dina lopp. Skulle nog gärna läsa lite mer om Ålands maraton. Funderar på att springa det i höst.

Mathias sa...

Lycka till med ditt "Träningsläger". Återkomm med rapporter.

/Mathias

Lennart sa...

Hej Mathias!
Idag genomförde jag mitt första pass på "träningslägret". Det blev 8 st tusingar och nu ska jag ladda upp för morgondagens distanspass på 12 km :-)

Än så länge känns allt bra :-).

Lennart sa...

Hej Lars!
Jag kan skriva lite till snart om Åland marathon. Åland är helt klart värt att springa :-)

MVH