måndag 18 april 2011

Nu blev jag peppad och lite nervös.....

På Arenamilen är det tydligen så att Fredrik Uhrbom, Spårvägen, ska försöka dra ner Andreas Åhwall, Hässelby, till en tid under 30 minuter. Som tur är springer inte jag i de heatet så jag får vara en glad åskådare :-).

Jag blev lite nervös och peppad när de skrev så på hemsidan och jag hoppas att både Fredrik Uhrbom och Andreas Åhwall kommer till start. Måste också säga att jag känner mig lite som "katten bland hermelinerna" och jag hoppas verkligen att de fixar sub 30!!! Det ska bli kul att se de loppet.

I övrigt hade jag en vilodag idag och det behövdes. Jag är väldigt sugen på att gå ut och göra en återhämtningsjogg men det blir nog en promenad istället.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om de siktar på sub30 torde banan (är det på löpbana?) vara lättlöpt eller tänker jag fel?

En praktisk fråga, hur ska du göra för att se det loppet förresten? ;-)

En vacker dag får du berätta vad du gör med jobbet i Malmö, känns som du är där mest hela tiden. :-)

Lennart sa...

Hej Hempa!
Japp, det är på löpbana, dvs en vanlig 400 meters bana. Underlaget är en sån där mjuk gummiblandning. Vet inte vad det är för material för tartan förbjöds tydligen på 80-talet.

Jag kommer att kunna se loppet för jag startar i ett annat heat, dvs de snabbaste löparna som springer milen sub 35 startar i första heatet och när de har sprungit klart så startar nästa heat med sub 40 löpare. Heatet efter det är resten. Så tror jag att det ska fungera i alla fall......;-)

MVH

Staffan sa...

Varför bli nervös Lennart? Fast jag tror sådana känslor är vanliga hos oss motionärer vid bantävlingar eftersom man tror att all andra är så pass mycket snabbare, vilket ju sedan inte är fallet! Startar du i heatet för sub40?

Det är alltid kul att se klippet i steget live hos elitlöparnaa, på TV framstår det inte riktigt hur fort det går!!

Lennart sa...

Hej Staffan!
Ja, varför bli nervös? Vet inte. Jag får sluta med det :-)

Det är bara roligt det här och jag startar faktiskt i heatet för löpare som har ett pers som är sämre än sub 40. Jag tror att det är bäst för mig för då kommer jag att hitta en bra rygg att springa på som jag kan "hänga med".

Det här med klippet i steget har du så rätt i. Jag har sett några riktigt duktiga löpare en gång i Sätrahallen (kände inte igen dom) och de körde långa intervaller ( en stege med en tusing som längst) på ca 3:00 min/km på tusingen. Jag förundrades lite över deras löpsteg.....

MVH

Petra sa...

Nej men vad roligt!! och jag håller med Staffan - du ska inte vara nervös nu, det får du sluta med :) Du kommer att göra bra ifrån dig som vanligt!

Lennart sa...

Tack Petra, det uppmuntrar :-).