måndag 25 april 2011

Ta det lugnt nu, det finns ingen......

- Ta det lugnt nu, det finns ingen anledning att springa fortare.

Det är mina egna tankar som talar. Jag har precis passerat 3 km markeringen på min planerade 10 km terränglöpning och kroppen vill öka farten. Påminner mig om att syftet med träningspasset är att kontrollera att vaden håller och att det är 10 km terränglöpning i 5:00-fart som gäller idag. Allt känns bra. Solen skiner, vaden känns bra och kroppen svarar bra efter några dagars vila.

- Ta det lugnt nu, det finns ingen anledning att springa fortare.

Har precis passerat 5 km och kroppen vill öka men huvudet säger nej. Tänker i stället på nästa "riktiga" träningspass. Kanske ska springa 12 km tröskel redan imorgon. Hmmm, vet inte.... Kanske bättre med 19 km i tänkt marafart...

- Ta det lugnt nu, det finns ingen anledning att springa fortare.

Har precis passerat 7 km och ca 100 meter framför mig finns det en löpare som jag håller på att springa ifatt. Snart kommer det en lång och seg uppförsbacke. I den backen skulle jag lätt kunna springa om honom i säkert dubbla hastigheten. Det gjorde jag. Kunde inte hålla mig. Sprang med lätta steg förbi honom.

- Ta det lugnt nu, det finns ingen anledning att springa fortare.

Närmar mig 9 km markeringen och fick idéen att springa sista km i 4:00-fart. Gjorde inte det. Avslutade sista km i planerad 5:00-fart.

Vad blir nästa träning? För tillfället vet jag inte men förmodligen blir det 19 km i tänkt marafart.

7 kommentarer:

Hempa10 sa...

Det sägs att man blir bra på det man tränar så jag röstar på 19K i tänkt marafart. Blir skoj att se hur din kropp svarar när du väljer att dra på, verkar som den springa snabbt nu och det är ju en väldigt positiv signal'

Olov sa...

Ojoj vad svårt det är att inte dra på när man vill. Men du verkar ha bra disciplin.
Det låter som att vaden är bra nu så du är nog redo för lite snabbare pass nu. 19 km i marafart låter intressant.

Lennart sa...

Hej Hempa!
Ja, kroppen vill springa fort. Hoppas bara den håller. Jag förstår inte hur "vanligt folk" kan låta bli att springa minst ett tröskelpass i veckan :-).

MVH

Hej Olov!
När det gäller att inte springa eller springa långsamt är disciplin svårt :-). Har lärt mig den hårda vägen att jag måste ta det lugnt när jag ska komm tillbaka.

MVH

Lars sa...

19 K i marafart låter vettigast. I det här läget gäller det ju att undvika träningsskador till varje pris.

Staffan sa...

jag är visserligen väldigt sällan skadad men också dålig på att springa långsamt så jag vågar mig inte på någon vägledning.

Kopierar istället in en bloggpost som kan intressera dig, den handlar om en löparsko i en skoställ nära dig:

http://www.runblogger.com/2011/04/saucony-fastwitch-5-running-shoe-review.html

JOHN sa...

Haha! Underbar berättelse! Vad duktig du var som inte föll för frestelsen :)

Lennart sa...

Hej Lars!
Helt rätt! Så här i efterhand var valet ganska självklart... :-). Tack för att du leder mig rätt :-).

MVH

Hej Staffan!
Ja, dessa skor står i en skohylla nära mig. Kul att det blev en bra recension :-). Jag gilar faktiskt skorna men är lite sugen på ett par Asics DS Trainer. Jag tror att DS Trainer fungerar bättre på asfalt. Jag skulle aldrig försöka mig på att springa maran med Fastwitch (inte än på ett tag i alla fall :-)).

MVH

Hej John!
Ja, visst var jag. Just den här gången var det ganska enkelt eftersom det bara är en månad kvar till maran. Nu gäller det att vara klok :-).

MVH