torsdag 28 april 2011

Ångerfull

Jag var nere på Vallentuna IP idag och skulle springa 3*3200 meter i 4-fart. Första intervallen gick bra och tempot blev 3:59 min/km. Andra intervallen gick också bra men efter halva intervallen började jag känna av vaden igen. Det kändes dock på ett annat ställe än sist. Den här gången kändes det långt upp på utsidan av vaden och det var inte värre än att jag avslutade intervallen och tempot blev 4:00 min/km. Det som känns i vaden när jag springer gör inte ont utan det påminner mer om en krampkänning som kommer krypande. Därför har jag lite svårt att tro att det är en bristning (den ska komma fort) men vad vet jag? Det kanske är det........ Nu efteråt stämmer det i alla fall med symptomen för en bristning.

Jag startade dock den sista intervallen men jag kände direkt att att vaden inte skulle må bra av att fortsätta. Jag avbröt den sista intervallen redan efter 100 meter.

Nu är jag lite ångerfull. Varför skulle jag göra det här tuffa träningspasset så tätt in på min skada? Jag hade ett kanonpass i tisdags (19 km i 4:39-fart) så varför gjorde jag inte bara en lugn distanslöpning i 5-fart för att sedan genomföra ett långpass i helgen? Det är lätt att vara efterklok.

7 kommentarer:

Lars sa...

Lätt att vara efterklok. Ta det lugnt några dagar nu.

Olov sa...

Attans också. Hoppas att det löser sig.

Mathias sa...

Bra att du avbröt den sista intervallen i alla fall.

Peter sa...

Tråkigt Lennart! De där förb-ade intervallerna. De kanske inte är riktigt nyttiga för gubbar som oss :-)
Kör du med magnesium (Mitt Val Sport) och kompressionsstrumpor fortfarande? Jag har använt kompressionsstrumpor hela vintern och använder dem fortfarande på lite tuffare pass. Kanske placebo men man vet aldrig.
Lycka till.
/Peter

Staffan sa...

Banlöpning är lurigt, man tror att det ska vara så mjukt men icke, eller så är det kombinationen av fart och underlag. Vila några dagar och börja sedan försiktigt igen.

gör du förresten tåhävningar regelbundet för att stärka vaderna. Jag vill gärna tro att jag gör det men nu var det faktiskt ett tag sedan! Effektiv träning är det! Trevlig helg!

Ingmarie sa...

Efterklok är det enklaste som finns att vara. Har du testat magnesium? Om inte så gör det!Minst 600 mg/dag. Bäst på kvällen.

Lennart sa...

Hej Lars!
Visst är det. jag ska ta det lite lugnt!

MVH

Tack Olov!
Det hoppas jag också :-).

MVH

Hej Mathias!
Ja, det hade varit väldigt oklokt att fortsätta..... :-).

MVH

Hej Peter!
Japp, kompressionsstrumpor kör jag med och jag äter Mitt Val Sport men jag ska köpa lite magnesium. Nedan rekommenderar Ingmarie det också så då är det svårt att låta bli :-).

MVH

Hej Staffan!
Våra banor är mjuka men visst kan det vara underlaget. Tycker dock att jag varierar ganska bra....

Tåhävningar slarvar jag lite med och har många gånger tänkt att jag ska bättra mig, men nu ska jag "bättra mig" på att "bättra mig"... :-)

MVH

Hej Ingmarie!
Magnesium ska jag införskaffa så fort jag kan. Tog reda på vad magnesium är bra för och det låter helt klart som något som måste provas.

MVH