lördag 2 mars 2013

Irriterande

Det är irriterande att ha ont i halsen. Halsont, det betyder träningsförbud, och träningsförbud, det är irriterande. Det går runt. Orden går runt. Det kanske någon tycker är irriterande, andra kanske tycker det är kul. Själv tycker jag det är kul.

Att skriva en text om hur irriterande det är att ha ont i halsen kan alltså var kul. Här vände jag något irriterande till något kul. Nu har jag alltså kul. Här uppstår frågan; Hade jag haft kul om jag inte hade irriterat mig på att ha ont i halsen?

Jag hade haft kul även om jag inte hade haft ont i halsen, för då hade jag varit ute och sprungit. Den tanken gör mig lite irriterad. Jag vill vara ute och springa, och nu är det här inlägget nästan slut.

Jag kan inte springa, och inlägget är nästan slut, så nu kan jag inte längre roa mig med att skriva en text som jag tycker är kul. Kvar finns bara irritationen. Det är irriterande.

8 kommentarer:

Johnny sa...

Fast halsont får man räkna med att man har 90% av vinterhalvåret, inget hinder i sig för att träna ;-)

Iaf är det så med småbarn, kan lätt räkna de dagar då jag inte haft någon känning av hals eller näsa...

anneliten sa...

Johnny, du måste skoja!?! Ont i halsen 90% av tiden är inte normalt - ens med småbarn i närheten. Ät D-vitamin vet ja´! Träning är no-no om halsen gör ont, men helt OK om det bara är näsan som rinner :-)

Lennart sa...

Johnny - När barnen var riktigt små åkte jag också på det ena och det andra, men det har minskat nu :-):

Anneli - Jag tränar inte heller med halsont. Vid minsta lilla halsont så är det no, no.... :-)!

Håkan sa...

Halsont betyder vila för min del också. Det finns dock en liten gräns där precis innan det bryter ut till "ont" då det fortfarande bara är en känsla i halsen och det fortfarande kan gå tillbaka, så händer det att jag tränar ett litet kortare pass.

Krya på dig!

Lennart sa...

Håkan - Iband när jag har känt något i halsen ett para dagar men som inte riktigt vill bryta ut så har jag också tränat. Antingen försvinner det, eller också bryter det ut vilket kan vara lika bra :-).

Jag hoppas på ett pass imorgon. Vi får se.

Staffan sa...

Krya på dig, det är skillnad på halskänning och skarpt ont i halsen, vid det senare gäller vila!

Johnny sa...

Anneliten - jo, jag överdrev nog en smula för "effektens" skull. :-)
Men jag äter D-vitamin, rätt rejäla doser dessutom. Är oerhört sällan sjuk trots småbarnen. Brukar kunna bli lite snuva, hosta osv. Men nu för tiden är det sällan jag måste avstå träning eller jobb, även om resten av familjen ligger nedbäddade. Kan D-vit ha ett finger med i spelet?

Lennart - bra att veta att det någon gång kommer minska. Känns inte som det just nu. :-)

Rent allmänt så håller jag med Staffan och Håkan, att det är skillnad på ont i halsen och ont i halsen. Brukar gå på allmäntillståndet och det innebär att jag oftast tränar om det "bara" är halsont.

Lennart sa...

Staffan - Kloka ord :-).

Johnny - Då är vi alla överens :-)!
"Vi är löpare, och vi tränar inte vid halsont, men vi tränar med lite snuva".