måndag 25 mars 2013

Min utmaning

Sen i höstas har min målsättning varit att springa milen på 38 minuter. Det behöver inte vara låga 38 minuter, utan det räcker med att springa milen på 38:59.

Jag har länge tänkt att jag ska försöka springa Arenamilen på 38 minuter. Att jag sprang Premiärmilen på 42:06 har inte fått mig att ändra på den målsättning. Min målsättning är fortfarande att springa Arenamilen på 38 minuter.

Att förbättra sin miltid med över tre minuter är en utmaning. Att på mindre än sju veckor förbättra sin miltid med över tre minuter är en tuff utmaning, men jag antar den utmaningen. Det är min utmaning.

Vilken är din utmaning?

18 kommentarer:

Johnny sa...

Har många, men de håller jag hemliga för stunden. Den uttalade är topp 50 på Stockholm marathon. Den lilla möjlighet jag hade initialt är nog borta efter den här skadefyllda vintern. Men siktar på en så bra tid som möjligt, sen återkommer ju loppet nästa år :-)

Olov sa...

Det låter som en tuff utmaning men jag tror nog att du klarar det med rätt träning. Du brukar ju träna på bra med fina kvalitetspass så jag tror stenhårt på dig, pepp pepp!!

Jag har lite utmaningar också framöver, tuffa dessutom. PB på hm och mara. Det kräver disciplin med kvalitetspassen två månader framöver.

Nu kör vi så det ryker Lennart, stenhård träning så fixar vi det här!

Peter sa...

Jag hoppas nog fortfarande på 3:30 på maran och 2:30 på LL30. I övrigt har jag nog inte så många andra mål.

Lennart sa...

Johnny - Du får återkomma med dem när du känner dig redo :-). Ang Sthlm Marathon så finns det andra maror också. Frankfurt och Amsterdam går okt/nov. Det kanske kan vara något.

Olov - Det är en tuff utmaning, men jag har en plan. Dock krävs det att en teori jag har stämmer, och att jag är frisk hela tiden samt att jag inte blir skadad.


Dina PB på halvamara och helmaran är tuffa att slå, men du kommer att fixa det. Jag tror att du är god för en mara i sub 4:00-fart med lite målmedveten träning. Kan Peter Jonsson på TV-sporten springa en mara i sub 4-fart så kan du :-).

Nu kör vi, och hoppas att våra planer fungerar. Om allt går enligt min plan så blir det backintervaller på torsdag, långpass med fartökning på lördag, och ett 5 km lopp/tävling på måndag. Glad Påsk :-)

Lennart sa...

Peter - 3:30 på maran är ett mycket fint mål. Det är stort så håll i det.

Jag tycker att du verkar ha utvecklats på ett positivt sätt nu på den senaste tiden. Jag har sätt några riktigt fina intervalltider från dig :-). Fokus nu så kommer det att går bra :-).

Johnny sa...

Lennart: Dom avslöjas en efter en framöver, tänkte beta av dom nämligen :-)

Kankse blir det andra maror också, just placeringen i Sthlm var något jag fick för mig och som jag tror att jag kan ha kapacitet för. Även om det är att sikta mot stjärnorna så gör jag hellre det än tvärtom.

Runrundan är för övrigt lite lockande i år igen. Får se hur sugen jag är efter maran.Håkan sa...

Min utmaning för milen är att det ska börja lossna och jag vill sänka toiden med knappt 2min så att jag klarar den på 42:30.
För maran och halvmaran har jag andra utmaningar, men de tar jag en annan gång

Lennart sa...

Johnny - Ja, placeringsmål kan bli svårt i de stora marorna. Kanske lite lättare i en mindra mara som Sthlm.

Jättekul om du kommer och springer Runrundan. Jag kommer att springa den i år igen. Loppet går första helgen på min semester så det blir en härlig start på den semestern :-)!!

Håkan - 42:30 låter som ett bra mål för våren..... Jag säger så för jag tror att du kan springa snabbare än så under hösten :-).

Maran och halvmaran får du ta någon annan gång :-)!

Andreas Åkesson sa...

Vore jättetrevligt att slå rekord i 5 km (17:37) och 10 km (37:55). Men vi får se! (:

Lennart sa...

Andreas - Nu vetjag inte hur länge sen du slog rekorden men din 5 km tid indikerar än bättre miltid än 37:55 så det kanske finns lite att ta av. Annars kan ett banlopp kanske vara intressant.

Varför en sur gubbe på slutet?

Elin sa...

Nu är det Göteborgsvarvet som gäller och jag håller på att diskutera med min Coach vad jag ska ha för målsättning. Han tycker att 1:40 är för defensivt och själv har jag svårt att vänja mig vid tanken på att blivit så mycket bättre sedan i fjol (huvudet hänger inte riktigt med).

Sedan har jag anmält mig till Gävlemilen. Vinnartiden i fjol var 47 minuter i damklassen, tror jag, och jag tänkte att det vore coolt att vinna nåt. Naturligtvis har de förlagt nån prodsättning på jobbet just den helgen så jag kanske inte kan vara med, men då ska jag hitta nåt annat obskyrt lopp som jag kan komma först på. Jag har aldrig kommit först i nånting nångång.

Mathias sa...

Målet är att få vara hel och frisk så jag kan träna mycket. Då blir det resultat också!

Andreas Åkesson sa...

Lennart: Jag slog mitt rekord på 5 och 10 km inom loppet av 1 vecka i augusti förra året. Det är ingen sur gubbe, det är en bakåtvänd glad gubbe. (:

Lennart sa...

Elin - Kul om du vinner i Gävle :-). Hoppas det!

Angående målsättningar så är säkert Kent klok. Han vet vad han pratar om :-). Ett tips kanske kan vara att sätta det optimistiska målet till under 1:35, huvudmål under 1:37:30 och sämsta mål under 1:40.

Personligen tror jag att du kan springa halvmaran i 4:30-fart vilket då kan ge en tid under 1:35. Det vore väl kul :-).

Mathias - Bra mål! Hoppas att du når det också :-).

Andreas - Jaha, en bakåtvänd gubbe... Jag är inte så inne i det där :-). Du persar snart på milen. Du var ju bara 30 sekunder ifrån i söndags så det är nog bara en tidsfråga :-). Vällingbymilen går den 13:e april och den kanske kan vara något :-)!

Elin sa...

Vi kom fram till 1:35 igår så jag satsar på det, helt enkelt. Friskt vågat! :-)

Lennart sa...

Elin - Jag tror att det är ett riktigt bra mål. Det fixar du. Spännande :-).

Johnny sa...

Lennart: du kanske behöver en hare? Jag skulle absolut kunna tänka mig att anlitas som det :-)

Noll erfarenhet men är bra på att hålla tempot och kan tänka mig flera olika upplägg, positiv split, negativ split, jämnt tempo :-)

Lennart sa...

Johnny - Tack! Kul idee men jag tror att en hare skulle stressa mig :-).

Dock tänkte jag faktiskt i liknande termer igår när jag läste på din blogg att du skulle springa halvmaran, och jag skrev att jag skulle springa Vällingbymilen.

Jag kan tänka mig att milen är ett varv på en bana, halvmaran är två varv, och maran är fyra varv. Om starten för alla distanser går samtidigt tänkte jag att vi kanske springer lika fort om jag springer milen och du halvmaran.

Nu tror jag i och för sig att du planerar att springa halvmaran fortare än i 4-fart, men ändå. Tanken slog mig :-).