lördag 30 mars 2013

Allt känns lätt

Landskapet passerar förbi. Det luktar bondgård, och det enda som hörs är lätta fotsteg som trampar i gruset. Löpningen känns lätt, och en taktfast andning balanserar syresättningen av kroppen.

Minuter läggs till minuter, och kilometer läggs till kilometer. Minuter blir kilometrar i ett tempo där sträcka och tid flyter ihop. Ett tempo som känns lätt.

Löpningen känns lätt, farten känns lätt, luften känns lätt, avståndet känns lätt, livet känns lätt. Allt känns lätt, så lätt att jag nästan lyfter.

Idag är det vilodag, och imorgon blir det en lättare distanslöpning, och på annandag påsk ska jag springa Påsksmällen, 5 km.

Att springa tävlingar/testlopp är en komponent i mitt träningsupplägg med målsättningen att förbättra min miltid med tre minuter på sju veckor.

3 kommentarer:

Tomba sa...

Vill inte vara den... Men... Var inne och kollade på Påsksmällen precis och det ser ut att enbart vara 10 km som gäller... Bara så att du är inställd på det om det nu är så :-)

Anonym sa...

http://loppen.se/lopp/pasksmallen

Lennart sa...

Tomba - Ja, jag såg det :-), men sen klickade jag på länken för anmälan och då poppade en annan sida upp som säger att det finns 5 km motion också :-).

Skulle det vara så att det inte finns en klass för 5 km så får jag springa 10 km :-).

Det är ett bra gäng som ordnar loppet så det blir nog bra vilket som :-).