tisdag 12 mars 2013

Ja, så tänkte jag

Att springa i 4:00-fart var tidigare ganska enkelt. För tre månader sedan hade jag inte varit trött efter 1500 meter i 4:00-fart, men det är jag idag. Jag flåsar ordentligt.

Jag är på Bosön och springer ett pass 1500-metersintervaller. Benen är stumma efter söndagens långpass, och känslan efter den första intervallen i 4:00-fart är minst sagt oroande, men under vilan tänker jag att jag ska springa den andra intervallen lite fortare. Ja, så tänkte jag.

Efter 1 min gåvila springer jag den andra intervallen över 1500 meter. Jag springer den i 3:54-fart, och efter det är jag trött. Jag är så trött att jag är på väg att ge upp, men nu tänker jag att jag ska springa den tredje intervallen lite fortare. Ja, så tänkte jag.

Efter 2 min gåvila springer jag den tredje intervallen över 1500 meter, men jag viker ner mig. Jag orkar inte springa den fortare än den föregående intervallen. Det blir 3:56-fart. Jag har fått nog. Jag vill ge upp, men nu tänker jag att jag ska springa den fjärde intervallen så fort jag orkar. Ja, så tänkte jag.

Efter 2 min gåvila springer jag den fjärde intervallen över 1500 meter. Det är tungt. Jag grinar illa. Jag flåsar. Jag är trött. Det är ingen vacker löpning, men det är löpning. Det är ingen vacker syn, men det är en syn. Det är en syn som visar på vilja. En riktig vilja. Den sista intervallen springer jag i 4:05-fart.

Efter passet känner jag mig nöjd. Det gör jag alltid när jag har gett precis allt. Jag kunde inte springa fortare. Jag gav precis allt jag hade, och det känner jag mig nöjd med. Ja, så tänker jag.

9 kommentarer:

hokke sa...

"Det är ingen vacker syn, men det är en syn."
Fantastiskt bra, jag kan verkligen föreställa mig synen :)

Håkan sa...

Starkt jobbat ändå så pass nära långpasset!

Lennart sa...

Hokke - Ja, jag tror att det var en syn jag slapp se men en syn som andra fick se. Jag ser ju inte mig själv när jag springern :-).

Påminner lite om han som ritade/byggde Eifeltornet (Gustav Eifel) och han tyckte det var så fult så han flyttade in i tornet. Då slapp han se det :-). Om det är sant vet jag inte, men en bra historia :-).

Håkan - Tack! Jag hoppas att långpasset påverkade lite i negativ riktning... :-).

RosaMilton sa...

Önskar jag kunde skriva under på ditt inlägg men jag måste erkänna att jag är för bekväm. Tyvärr. Det är bara när jag är i grupp som jag tar ut de där sista 10%. Full av beundran att du höll ut!

Tommy sa...

Bra jobbat. Härligt att visa lite pannben. Jäkligt starkt att hålla ihop det så bra efter 2:a intervallen. Det är där vi "vanliga" viker ner oss...

Olov sa...

Pussst, jag blir trött bara av att läsa inlägget. Bra jobbat!!

Lennart sa...

RosaMilton - Ja, men på Bosön är det s mycket folk som tränar hårt och det är väldigrt inspirerande. Nästan som att springa i en grupp :-).

Tommy - Ja, jag stumnade lite väl tidigt igår :-). När jag kör det här passet brukar jag kunna hålla ihop tre intervaller. På den sista brukar jag stumna, men jag får skylla på söndagens långpass :-).

Olov - Tack! Inte blir du trött :-). Du som är så snabb :-).

anneliten sa...

Bra tänkt där!

Lennart sa...

Anneli - Tack! Det är tanken som räknas.... :-).