tisdag 19 mars 2013

Mental styrka

När kroppen har bunkrat så mycket mjölksyra att spykänslan blir påtaglig krävs det en hel del mental styrka för att fortsätta springa.

Det krävs också en hel del mental styrka för att fortsätta springa när andningen är så ansträngd, så att det känns som att lungorna håller på att lossna i bröstkorgen.

Riktigt så ansträngande kanske inte dagens intervallpass var, men det krävdes en hel del mental styrka för att springa 60 varv på Bosön´s tvåhundrametersbana.

60 varv. 60 varv som fördelades över 6*(400+300+200+100) med joggvila lika lång som det snabba avsnittet.

60 varv. Känn på det. Jag kan lova att det kändes tungt. Jag fick samla ihop mig flera gånger för att genomföra alla set, och på det sista setet hade jag ingenting kvar. Jag var tom.

Även fast det var tungt tycker jag att det blev ett riktigt bra pass där jag sprang fyrahundringarna och trehundringarna i ca 3:30-fart, tvåhundringarna i 3:25-fart och hundringarna i 3:20-fart.

6 kommentarer:

Johnny sa...

Längtar inte så lite tills jag kan köra sådana kvalitetspass!

Utomhus såklart, fast det där är ju ett fantastiskt alternativ till t ex löpband, de spelar ju inte ens i samma liga :-)

Bra pass för övrigt.

Lennart sa...

Johnny - Tack! Din tid kommer :-). Snart är du också igång med intervallpassen, och du.... Inomhuspass på bana är fint såna här snöstormsdagar :-).

Elin sa...

Vid vilka tillfällen har du mått så där som du beskriver i stycke 1 dvs vilken fart har du haft och hur länge, typ?

För jag har ännu inte upplevt det där men är väldigt sugen på att provocera fram det.

Lennart sa...

Elin - Va! Har du inte upplevt det? Då har du lite kvar att ge :-). Har du känt dig yr någon gång efter ett backpass?

Annars är backpass bra för att skapa den där känslan. I slutet av tävlingar kan känslan också komma, men då måste man satsa allt :-).

Elin sa...

Nej, det är helt förskräckligt. Eller jo, efter Gbg-varvet för två år sedan mådde jag jätteilla efter målgång. Då var jag i det närmaste kräkfärdig i ett par timmmar.

Jag får se till att uppleva det igen på söndag! :-)


Lennart sa...

Elin - Ja, men ta det försiktigt bara :-)!