söndag 31 mars 2013

Inför Påsksmällen

Det finns många saker som är lätta i teorin, men som i praktiken kan visa sig vara lite svårare. I teorin borde jag springa fem kilometer på ungefär 20:20. Det tycker jag låter lätt, men det kan i praktiken visa sig vara lite svårt.

Nu tycker jag att 20:20 över fem kilometer låter väldigt lätt, men jag måste inse att min kapacitet inte är densamma som i höstas, eller densamma som jag för några veckor sedan trodde. När det gäller löpning är teori och praktik inte samma sak.

På Premiärmilen kände jag mig ur form. Då kände jag mig unken och sunkig, ungefär som en gammal jordkällare i ett gammalt torp. Så kände jag mig, och känner man sig så, så springer man inte fort.

Nu känns det inte så. Nu känns det lite bättre. Jag vill i alla fall tro det, och jag hoppas att morgondagens lopp blir ett fall framåt.

Idag förberedde jag mig inför Påsksmällen med en lättare distanslöpning över sex kilometer i 5-fart som jag avslutade med 600 meter i sub4-fart.

4 kommentarer:

Håkan sa...

Hoppas att det blir ett stort fall framåt imorgon och att du får känna att träningen ger resultat!

Lennart sa...

Tack Håkan! Det ska bli kul att se hur jag står. Jag borde dock vara lite nertränad, men det är bara att hoppas på det bästa :-).

Olov sa...

Håller tummarna gör dig i morgon.

Lennart sa...

Tack Olov! Grymt långpass du fick till idag. Riktigt bra :-)!