torsdag 28 mars 2013

10, 12, 15 och 18 repetitioner

10, 12, 15 och 18 är antalet repetitioner jag planerar att springa på mina backintervallpass. Idag började jag med 10 repetitioner, och nästa vecka är planen att springa 12 reps, för att veckan efter det springa 15 reps, och om fyra veckor springa 18 reps.

Fokus på mina backintervaller ligger på högt och fint löpsteg, fart och att jobba med armarna. Jag hoppas att de här backintervallerna skall "kicka igång" kroppen efter vinterns skadeperiod.

Min backe en dag i maj 2011
Som bilden ovan visar är min backe inte så brant utan den kan mer beskrivas som lång och seg. Den är 285 meter lång och höjdskillnaden är ca 20 meter.

Att träna ett pass backintervaller per vecka under fyra veckor är en komponent i min satsning på att förbättra min miltid med tre minuter på sju veckor.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt. Lycka till!

Lennart sa...

Malin - Tack :-)!

Håkan sa...

Jag sprang samma backe idag! Men din bild ser betydligt mer inbjudande ut än det var idag när jag sprang den, kom ut först vid ca 17-tiden.
Tror dock inte det är några 30 höjdmeter, men den är lång och seg och ger en bra grund inför våren då man kan börja springa på milspåret vid Täby Kyrkby.
Jag sprang 8 repetitioner idag, men så har jag ett litet mer modest mål på "bara" 2 minuter att kapa :-)

Lennart sa...

Håkan - Ja, jag såg att du körde nästan exakt samma pass. Bra gjort!

När jag kollade Garmin connect såg jag också att 30 höjdmeter var lite mycket så där får jag dra av några meter.

Backarna i Kyrkbyspåren är lite brantare och där går det inte att springa med "bibehållet löpsteg". Det blir råstyrka :-). Längtar dock till den tiden då det blir springbart i skogen :-).


Hur som helst funderar jag på att springa nästa pass i diskteknikbacken. Den är längre och har fler höjdmeter. Jag uppskattar den till ca 400 meter lång och några fler höjdmeter än vad dagens backe hade.

Håkan sa...

Diskteknikbacken har jag inte hittat fram till än, det får bli en ny erfarenhet lite längre fram :-)

Jo längtar till lite värme så att skogarna blir springbara

Lennart sa...

Den ligger bara 500 meter från den backe vi sprang i igår. Jag tror du vet vilken jag menar när du ser den :-)!

När jag ser på GPS-kartan för ditt pass igår så sprang du förbi toppen på den backen igår utan att vet om det :-).

Håkan sa...

Det finns en annan backe som är längre än så och det är Uthamravägen. Tar man den nerifrån Vallentunasjön så går den uppför i ca 500m innan det planar ut.

Lennart sa...

Håkan - OK, jag har funderat lite på det där med längden.

Diskteknikbacken är också över 500 meter lång (mätte på jogg) och det är nog nästan lite långt. Det blir så lång vila på vägen ner.... :-).

Vi får se hur jag gör. Jag kanske håller mig till Statoilbacken. Mmm, vi får se :-).

Helena sa...

Tack för inspirationen! Sprang idag en 400-metersbacke 5 gånger (lite liknade Statoilbacken). Det blev totalt 4km på 19.10 vilket jag skulle varit nöjd med i "vanlig" löpning. Skönt med lång vila ned i medvind för att sedan vända upp i motvinden... Jag kanske kan få hänga på dig i Statoilbacken någon gång om det passar?!

Lennart sa...

Helena - Självklart får du hänga på någon dag när det passar :-). Det är bara att vi kommer överens om något... :-).