lördag 23 mars 2013

Dödens lopp

Imorgon är det dags för Premiärmilen. I uppsnacket inför loppet används ord som dödsgrus, dödsis och skjutbanor. Ord som används när löpare försöker beskriva banan och dess underlag. Ord som skrämmer, ord som har fått deltagare att fundera på om det kanske är bästa att stanna hemma.

Årets Premiärmil verkar präglas av död, och när vi löpare tar steget över startlinjen tar vi samtidigt steget in i gränslandet mellan liv och död, ett gränsland mellan ljust och mörkt där vi löpare tävlar på randen till ett svart hål. Ett felsteg, och vi trilla ner, och allt är över.

Den snabbaste löparen vinner loppet, men imorgon måste alla löpare som kommer i mål betraktas som vinnare, ty de har överlevt, och tagit sig i mål med livet i behåll.

Alla löpare som kommer i mål har vunnit över dödsisen, dödsgruset och skjutbanorna. Årets lopp kan gå till historien som ”Dödens lopp”.

Idag förberedde jag mig inför "Dödens lopp" med en lugn jogg över 5 kilometer i 4:50-fart.

7 kommentarer:

Elin sa...

Att man skulle springa med livet som insats, det trodde jag inte. Det kommer att bli rafflande! :-)

Lennart sa...

Elin - Ja, och du som ska persa också. Det blir oerhört spännande :-)!

hokke sa...

Dödsspännade! Själv förberedde jag mig nyss med en lugn jogg över 5 km i 4:50-fart. Great minds run alike ;)

Håkan sa...

Jo det ska bli dödskul att springa ;-)
Laddar upp genom att gå igenom springgarderoben för att se vilka kläder det blir imorgon.
Laddade upp med ett pass på knappt 5km i 4:51 fart, hoppas det var rätt gjort

Lennart sa...

Håkan - Ha, ha, 5 km i 4:50-fart är en bra uppladdning. Inte för fort, inte för långsamt, inte för kort och inte heller för långt. Det kommer att blir bra :-)!

Håkan - Bra, 5 km i 4:51-fart verkar poppis :-).

Jag tror att risken är stor att många klär på sig för mycket. Själv kommer jag att springa i långa tights, långärmad underställströja och ett VFK tävlingslinne. Jag tror det blir bra :-)!

hokke sa...

3/4-tights, underställströja, t-shirt och vantar blir det för mig. Jag tror också att många kommer att ha alldeles för mycket på sig, jag blir ofta förvånad över hur mycket folk byltar på sig när de ska springa.

Lennart sa...

Håkan - Lycka till imorgon. Allt kommer att gå bra, och du blir en sub40 löpare :-):