onsdag 6 juni 2012

"fem-minuters-väder"

Solen skiner när jag lägger ut min garminklocka på trädgårdsbordet. Jag brukar göra så för att klockan ska hitta satelliterna innan jag börjar träna. Vädret är fint. Solen skiner. Jag tar på mig skorna, och går ut och sätter på mig klockan. Jag ser lite mörka moln på himlen. Tänker inte så mycket mer på det.

Första kilometern går lugnt och fint. Benen är fortfarande lite tunga sen maran, men det är ingen fara. På den andra kilometern mörknar himlen, och vinden tilltar. På den tredje kilometern börjar det småregna, för att på den fjärde kilometern fullständigt vräka ner. Tänker "maran-2012".

Jag upplever att regnet avtar lite på den femte kilometern, och när jag efter fem kilometer stänger av klockan, och söker skydd i min carport, har regnet definitivt avtagit. I carporten stretchar jag, och när jag är klar skiner solen. Tänker "fem-minuters-väder".

Dagens pass var planerat till en lugn återhämtningsjogg i 5-fart, men på grund av "fem-minuters-vädret" blev det ett distanspass över 5 kilometer i 4:29-fart.

6 kommentarer:

Andreas sa...

I bland undrar man om någon bara jävlas med en. Det får mig osökt att tänka på den klassiska midsommarlunchen ute. :-)

Vågar man hoppas på att det instabila vädret nu ska ge oss en fin midsommar (och sommar)?

Ingmarie sa...

Tror du kommer springa ruskigt snabbt på lördag... Har du kutat det loppet innan?

Lennart sa...

Andreas - Japp, det hoppas vi på :-).

Tack Ingmarie, alltid skönt med någon som tror på mig :-), och nej, jag har inte sprungit loppet innan, men jag har hört att det är en lättsprungen bana.... :-).

Ingmarie sa...

Och förbenat dyrt!!!! :-(

Magnus sa...

Hej Lennart! Jag är lite nyfiken på om du tycker återhämtningen är annorlunda efter en "lugn" mara som du gjorde i sthlm jämfört med andra maror du sprungit. Distansen är ju trots allt densamma.

Lennart sa...

Ingmsarie - japp, det var ett riktigt dyrt lopp :-(.

Magnus - Jag känner mig pigg i musklerna. Jag hade lite träningsvärk ett par adagar efter maran, men jag var ändå inte lika sum i benen som jag brukar. Det märks att jag inte tog ut mig på maran :-).

Dock är det lite lurigt eftersom de skador jag är rädd för är PF, stressfraktur, benhinnor, etc, etc och dessa skador kan komma även om musklerna känns bra.