torsdag 28 juni 2012

Banprofil Runrundan

"....men Gävsjövägen är inte snäll", skriver jag i ett mail till Helena.

Helena är en kompis till mig, och hon vill springa ett testpass över 10 km. Målsättningen är att springa under 50 min. Jag ska vara med, och vi håller på att diskutera vilken runda som är bästa att springa. Helena vill springa på Gävsjövägen för den känner hon till. Jag har funderingar på en annan runda som jag tror är lite lättare, men den har Helena aldrig sprungit, så jag låter det hela vara. Det blir Gävsjövägen.

Testpasset gick bra, och där visade Helena att man kan klara sina målsättningar även om banan inte är helt platt, och det får mig att tänka på Runrundan, och min egen målsättning att springa under 1:30.

Igår publicerades banprofilen för Runrundan, och när jag tittar på den kan jag spontant känna att det kan bli svårt att springa under 1:30, men jag ska försöka, jag ska verkligen försöka.

Banprofil för Runrundan (klicka på bilden för större bild)
Bilden är tagen från Runrundans hemsida
Det positiva är att om jag klarar att springa Runrundan under 1:30, tror jag att jag har en god chans att klara 1:25 senare i höst på en lättare bana.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, vad ska man med backar till om man vill slå rekord? Som träning är det såklart bra, men fler lopp borde vara backfria. Men en halvmara på bana känns ju å andra sidan inte så inspirerande. Men fler millopp på bana, i alla fall ett liknande arenamilen, fast på hösten vore önskvärt.

Helena sa...

Igår var jag på ett möte på eftermiddagen på jobbet...
I morse hände det samma sak två gånger: en kollega frågade hur det gick igår och jag höjde armarna mot skyn! Personen såg förvånad ut av min glada min eftersom frågan gällde mötet...mina tankar gick såklart till att jag för första gången på 10 år var under 50 min.
Tack Lennart för hjälpen med att nå målet!

Lennart sa...

Henrik - Ja, men man kanske inte ska förvänta sig pers verje gång man springer ett lopp. En del lopp är lite backigare och andra lite flackare. Det är en del av sporten :-).

Långlöparnas kväll är ett lopp på Sockholms Stadion och går i augusti. Det är 10 000 m på bana. Enhörna Challenge, 5000 m på bana, går också i augusti. Det finns lopp, men kanske inte så mycket.

Helena - Ha, ha, härlig historia :-). Jag tror att du är god för en tid på 47 minuter om rundan är lite flackare.

Det är faktiskt fler meter i höjdskilnad än vad man tror, bland annat är det 25 höjdmeter på den 4:e kilometern och 20 meter på den 7:e (från den skarpa kurvan, förbi husvagnarna och upp på bron).

Det var kul att se hur stark du var, och att du ökade på sista kilometern. Det var starkt!

Vi ses!