söndag 17 juni 2012

Det ryker ur skogen

Det ryker från skogen. Jag står på toppen av Väsjöbacken, och tittar på utsikten. Jag ser att det på flera ställen ryker från skogen. Det regnar, jag är trött, jag har mjölksyra i benen, och jag är genomvåt.

Röken som kommer från skogen är vattenånga, och jag förstår att det är samma fenomen som när älvorna dansar över en äng, fast i mycket större format. Det är vackert.

Jag är mitt uppe i ett backpass, som inte bara är ett backpass, utan även ett långpass. Totalt springer jag upp för Väsjöbacken 16 gånger, direkt följt av 8.5 kilometer distanslöpning. Det kan låta som ett tufft pass, och det är det också. Det är ett Icebug24-pass.

Sträcka och tempo känns helt ointressant. Tiden jag är ute och springer tillsammans med antalet höjdmeter känns intressantare. Det blev totalt ca 1100 höjdmeter, och tiden på hela passet, inklusive 8.5 kilometer distanslöpning, blev 3:13:19.

10 kommentarer:

Linus N sa...

Låter ganska trevligt, men tidskrävande! :)
Igår efter mina intervaller i regnet såg jag att hela jag "rykte" av vattenånga. Det tyckte jag såg lite kul ut.

Lennart sa...

Linus - Japp, väldigt tidskrävande. Lite för långt, men ett sån här pass känns skönt att ha i ryggen innan Icebug24.

Det där med att man "ryker" är vanligt på vintern. Det roliga den härgången var att "hela skogen rykte" och det har jag inte sett från hög höjd förut, inte från låg höjd heller för den delen :-).

anneliten sa...

Oj! Tufft. Det rök säkert om dig också!

Staffan sa...

1100 höjdmeter eller dryga 20 Aborrebackare alltså, det låter obeskrivligt jobbigt!!!

Jag märkte också av "röken" idag under intervallpasset!

Lennart sa...

Annelie - Ja, och mina skor var dyngsura och geggiga. Jag kanske hade behövt ett par galoscher :-).

Lennart sa...

Staffan - Ja, fast det är inte så mycket värre än ett vanligt långpass. På de här backpassen springer jag inte fort, utan jag tar det väldigt lugnt.

Det är en stor lärdom inför Icebug24, dvs ta det lugnt, och låt det ta tid!

Unknown sa...

Härligt att du är i mina spår! "Sprang" själv uppför den där backen (på brantaste stället) förra sommaren. Trodde jag skulle dö. Ska testa igen snart :-)

Lennart sa...

Henrik - Testa igen :-)! Jag sprang varannan gång upp för det brantaste, och varannan gång den lite längre, men inte fullt lika branta vägen runt. Jag gjorde så för att få en bättre löpning.

Upp för det brantaste blev det mest gång, det går inte att springa upp, men vägen runt sprang jag varje gång... :-)!

Unknown sa...

Skönt att höra att du inte heller sprang hela vägen upp! Själv sprang jag första 25%, joggade nästa 25%, gick nästa 25% och kröp sista biten. Har för mig att jag fick en sprängande träningsvärk. 4.03 tog det den gången.

Men jag ska absolut testa igen.

Lennart sa...

Henrik - Jag har också fått träningsvärk :-).