torsdag 5 april 2012

Det som har hänt, har inte hänt

Det här kan verka lite flummigt, men det som har hänt, har inte hänt. Nu kan det låta som att jag lever i total förnekelse, men det gör jag inte, och jag känner att det är bäst att jag förklarar det där.

Jo, så här tänker jag. I flera dagar gick jag omkring och trodde att nedtrappningen inför London Marathon hade börjat. Jag tränade och agerade därefter. Mentalt ställde jag också in mig på det, och jag trodde verkligen att så var fallet, men jag hade fel.

I och med att jag verkligen gick omkring och trodde att nedtrappningen hade börjat så har jag faktiskt genomlevt det rent mentalt. Det i kombination med dagens träningspass, som blev 20 km i 4:32-fart, innebär att nedtrappningen inte har börjat. Här kan man alltså säga att det som har hänt, har inte hänt.

Positivt är dock att jag, i några dagar, har fått träna på att trappa ner. Jag menar, nu vet jag hur det kommer att kännas på söndag........

5 kommentarer:

www.therun.nu sa...

Tjena Lennart, kul att läsa om din målmedvetna satsning! Om du känner för ett kul inslag i träningen så vill jag tipsa dig om årets upplaga av The Run!

Ingmarie sa...

Bättre på det här hållet än andra i alla fall. Dvs att du hade haft en i stället för tre veckor kvar!

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, det hade nog varit lite jobbigt. Nu är det som det är och jag gör det bästa jag kan av det. Så stor roll spelar det inte.

Nu går jag vidare! Det här var en struntsak som jag bjuder på :-).

Andreas sa...

Detta är väl inget att haka upp sig på! Som Ingmarie skriver så är det ju bättre att ha lite extra tid på sig, även om det förstås kan vara jobbigt att ställa om den mentala laddningen.

Undra om inte detta med att blanda ihop veckorna beror lite på att du kände dig överansträngd och behövde vila nyligen? Att du då mentalt började tänka nedtrappning inför tävling lite tidigare...kanske kroppen säger dig något? :-)

Lennart sa...

Andreas - Nä, jag hänger inte upp mig på det här. jag har redan gått vidare. Jag kör på en vecka till :-).

Jag tyckte dock det var ganska "pinsamt klantigt" och jag ville dela med mig av det :-).