onsdag 4 april 2012

Att ha fel

Jag kan ha fel, det erkänner jag, och jag har tänkt fel. Att ha fel "ett litet tag", för att sedan komma på bättre tankar känns inte så hemskt. Att missförstå någonting som sedan snabbt korrigeras känns inte heller så farligt, men att ha fel i flera dagar känns inte riktigt bra.

Att ha fel om oviktiga saker känns inte så hemskt. Att ha fel om vardagliga saker känns inte heller så farligt, men att ha fel om viktiga saker känns inte riktigt bra. Att dessutom, under flera dagar, skriva flera blogginlägg, utan att märka att man har fel, känns riktigt pinsamt.

Att ta fel på dagar kan hända vem som helst. Att ta fel på veckor kan också hända, men om man har en viktig tävling, typ London Marathon, så tror jag att det skulle kännas lite pinsamt om man skulle ta fel på en vecka, och börja nedtrappningen en vecka för tidigt. Det skulle nog kännas väldigt pinsamt. Eller, vad tror ni?

Nu är det så att jag vet hur pinsamt det är för det är precis vad jag har gjort. Sen någon vecka har jag varit helt tvärsäker på att det i söndags var två veckor kvar till London Marathon och...... häum... ja, det var tre veckor kvar............ Det är därför jag har skrivit om att söndagens långpass var det sista, och att nedtrappningen har börjat....

Hur korkat och pinsamt kan det bli? Jag menar, det är ju inte så att London Marathon är helt betydelselöst för mig, och att London Marathon är någonting som jag gör en helt vanlig torsdag, vilken som helst. Nä, jag har faktiskt fokuserat på det här...... Det här känns otroligt korkat och pinsamt.

Ja, ja, bloggen hade "bara" ca 6000 besökare förra månaden. Det är "bara" halva Globen........... Hmm, här känns det som att jag måste börja tänka positivt. Det här var ingenting. Det här är glömt imorgon. Det finns värre saker. Jag är stark.....

5 kommentarer:

Staffan sa...

jag tänkte faktiskt tanken, går inte det helgen 21-22 april men tänkte såklart att du vet bäst...nåja, bättre att missa det nu än att åka dit helgen innan...

anneliten sa...

Antar att du helt enkelt längtar så mycket så att du tog bort en vecka ur tideräkningen!

Och till Staffan: du hade ju inte själv koll på veckorna för ett litet tag sedan :-) Men då var det Stockholm marathon det gällde och det är ju lite längre kvar.

Lennart sa...

Staffan - Ja, det är väl det, men ja, obegripligt att jag kunde missa så...

Anneli - Ja, men den veckan försvann inte för alla andra.....

MagnusN sa...

Ja, jag tänkte väl det..du nojade lite väl mycket så långt i förväg. Tror det blir bra, dra inte ner för mycket dock..mängden är viktig för maran.

Lennart sa...

Magnus - Ja, det blev såklart lite omplanering den här veckan. Lite mer träning kommer det att bli...