fredag 30 mars 2012

Rätt spänning i musklerna

Idag besökte jag Daniel (naprapat) som behandlade mina vader på ungefär samma sätt som Jörgen (också naprapat) gjorde i söndags. Det känns bra att vaderna fick sig en omgång till, för på måndag börjar nedtrappningen inför London Marathon, och då är det bra om kroppen är kry.

Även fast jag börjar trappa ner på måndag kommer det bli en hel del löpning även nästa vecka. Förutom ett par vanliga distanspass ska jag försöka hinna med ett, eller ett par pass över 16 kilometer lite snabbare än tänkt marafart. Det gäller att inte bli "för slö och avslappnad" de sista veckorna. Janne Holmen uttryckte det som att man inför start ska sträva efter att få "rätt spänning i musklerna". Jag tror jag förstår vad han menar.

I övrigt var det vilodag idag, och i morgon blir det en lätt jogg som jag på söndag följer upp med ett långpass över 32 kilometer.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Så har jag också alltid tänkt. Börjar du tänka att du tränar lätt och "vilar" så tror snart kroppen på det.
Bra att Daniel fick knåda lite tror jag. :-)

Peter sa...

Kanske viktigast att hjärnan har rätt spänning då.
Det tror jag iallafall.

Lennart sa...

Ingmarie - ja, jag tror att kroppen måste vara van att arbeta lite... Den måste vara "igång" :-).

Peter - Ha, ha, ja huvudet är minst lika viktigt. Ett stort självförtroende och "jag ska" fungerar nog bra :-).

Peter sa...

Ja, fast jag tänkte mest på att hålla fokus på målet och prestationen. Just när träningsmängden minskar är det lätt att det börjar kännas som om man inte tränar mot ett mål längre. Detsamma gäller skadeperioder då det är lätt att man tappar fokus.

Lennart sa...

Peter - Ok, jag tror jag förstår.... Menar du att jag inte får släppa den mentala uppladdningen/fokuseringen som man också byggt upp med långpass, tröskelpass, etc, nu när träningen inte är lika mentalt krävande?

Peter sa...

Nej, jag tänkte mest på migsjälv :-)