tisdag 20 mars 2012

Ganska lugnt, men också ganska tungt

Tänkte att dagens träningspass skulle bli lugnt. Det blev 3 km uppjogg i 5:00-fart till Täby IP, ett varv i 5 km spåret i 4:42-fart, och 3 km nerjogg i 5:19-fart hem från Täby IP. Dagens träningspass blev ganska lugnt, men också ganska tungt. Söndagens 35 km pass satt i benen, och låren fick jobba i uppförsbackarna.

I dag tänkte jag också på Premiärmilen. Jag känner mig lite nervös inför den. Jag känner mig inte riktigt förberedd inför den. De senaste veckorna har innehållit mycket mängd, och jag är orolig för att jag har tappat lite milfart. Jag känner mig också lite nertränad. Allt det här gör att jag har börjat tvivla på min sub40 kapacitet.

Dock ser jag fram mot Premiärmilen. Det ska bli väldigt roligt och se hur jag ligger till över 10 kilometer.

6 kommentarer:

Petra sa...

Man inser hur svart det ar att halla pa med olika distanser eftersom upplaggen ar sa olika. Forstar att du vill satsa pa sub 40 pa milen nu men finns det inget millopp i sommar, typ mittemellan marorna London och New York?

Petra sa...

Jo, en sak till - jag springer ocksa i Mizuno Wave Ultima, de ar helt klart basta skorna jag haft! :)

Lennart sa...

Petra - Visst är det så. Just nu är inte fokus på milen utan det får jag ta tag i sen.

Jag får hitta något lämpligt millopp. Det finns ett antal :-).

Kul att du också gillar Mizuno Wave Ultima!

Ingmarie sa...

Kom ihåg att du kört grymt bra intervaller och den uthållighet du har nu är guld värd även på 10 km lopp. Snabba maralöpare brukar vara snabba på milen också du vet. ;-)
Se bara till att dra ner lite på träningen och det kommer att bli ett höjdarlopp på söndag!

Johan Liljeros sa...

Jag tror att det kommer att gå fint! Vi kanske ses på söndag när du står och pustar ut i målfållan och jag släpar mig in? Det visade sig att jag inte skulle bort i helgen - så nu är jag anmäld! Sub41 ska jag försöka få till i alla fall.

Lycka till!

Lennart sa...

Ingmarie - Innerst inne tror och hoppas jag på precis det du skrev :-).

Johan - Härligt att du ska dit! Är sub41 nytt pers? Hoppas verkligen att du tar det för då är det inte långt kvar till sub40.