fredag 23 mars 2012

Bokat tid hos Naprapat

Det där som känns i underbenet oroar mig. Jag har vilat i två dagar, och det känns precis som förut. Det har inte blivit bättre.

Idag ringde jag min naprapat Daniel, och bokade en behandling. Den första lediga tiden som passade var på fredag om en vecka. Det känns lite långt bort, men vad ska jag göra?

När jag beskrev min symptom sa Daniel att "Det låter som triggerpunkter". Nu är det så att jag inte riktigt vet hur triggerpunkter känns, men jag tror ändå inte att det är triggerpunkter. Jag tror att det är den inre vadmuskeln som är väldigt stel, och kan behöva lite massage.

Nu kanske behandlingen av triggerpunkter kan liknas med en massage, men om Daniel har rätt angående triggerpunkter så kommer jag att bli imponerad. Vi får se vad undersökningen senare visar.

9 kommentarer:

Mathias sa...

Inte roligt att läsa Lennart :-( Min överträning satt i vaderna men det gick bort med massage efter 1 vecka. Låter som ditt problem.

Staffan sa...

Prova att punktmassera med tummarna och ganska hårt där smärta sitter så kanske det släpper, gissar att det vad naprapaten kommer att göra!

Andreas sa...

Vad trist med detta...jag hoppas och tror också att massage kring triggerpunkter kommer att göra susen.

Snappade upp denna länk (http://www.triggerpoints.net) på Daniels blogg i en kommentar av Magnus. Kanske kan du hitta lite vettiga tips på självbehandling på den där sajten?

Ingmarie sa...

Aj aj. Hoppas han får en återbudstid! Du borde skaffa dig en foamroller eller ännu hellre en rumbleroller.

RosaMilton sa...

Medan du väntar på din tid kan du köra självmassage där det gör ont med en tennisboll eller en brödkavel :)Hoppas det löser sig

Peter sa...

Surt att drabbas av detta nu så nära maran. Kan du inte gå till en annan naprapat? Det finns ju gott om dem både i Vallentuna och Täby.
Hur gör du med Premiärmilen nu? Säkrast av stå över antar jag?

Jag håller tummarna för en snabb bättring.

Lennart sa...

Mathias - Jag tror faktiskt att du har rätt. jag borde ha gjort en massage för ett par veckor sedan.

Staffan - Du har nog rätt. jag brukar massera vaderna. Dock blir det inte lika bra som när en utbildad naprapat gör det :-).

Andreas - Tack! Jag ska se vad som finns på den länken.

Ingmarie - foamroller och rumbleroller har jag aldrig hört talas, men du brukar ha rätt så jag köper det :-). Var finns dom :-)?

Rosa Milton - Tack för tipsen. Jag masserr vaderna varje kväll. Inte med brödkavel dock :-). Kanske ska prova det. Härligt och höra om era knep!

Peter - Ja, det kanske blir precis som du skriver. Jag hoppas att det blir så, men det får morgondagen utvisa. Som du sa "säkrast att stå över"!

Ingmarie sa...

Va?? jag har ju skrivit massor om dem. Andra också! :-) Googla på nätet. Rumble är absolut bäst. Har du inte sett min?

Lennart sa...

Ingmarie - Oj då, nu känner jag mig lite dum men jag ska göra en sökning på din blogg och se vad det är :-).