lördag 3 mars 2012

Tröskelpass på 11.6 km

Det blev ett tröskelpass idag. Under passet höll jag hela tiden så hög fart jag vågade. Den första kilometern var lätt. Det var slätmark, och den passerade på 4:06. Kilometer två, tre och fyra var ännu lättare. Då var det nedförsbacke nästan hela tiden. Jag är inte riktigt säker på hur fort det gick nedför backarna, men jag tror att jag snittade de första 4 kilometrarna på ca 4:10 min/km.

Nu finns det ett ordspråk som säger att "det som kommer upp måste också komma ner". För mig gällde det omvända. Efter tre kilometer nedför, kom tre kilometer uppför. Då orkade jag inte springa i 4:10-fart. Då gick det långsammare. Troligtvis strax under 4:30 min/km.

De sista tre kilometrarna är också ganska kuperade så jag fick jobba ordentligt idag. Summerat blev dagens pass 11.6 kilometer i 4:20-fart och jag känner mig nöjd med det. På slätmark tror jag att jag kan ligga strax under 4:15-fart ganska länge.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Farten är egentligen ganska oväsentlig när det gäller tröskelträning.Det är känslan som är viktigast och själva grejen.:-)

Lennart sa...

Ingmarie - Visst är det så! Det är därför jag inte riktigt vet hur fort jag sprang... :-).