måndag 19 mars 2012

Oj då, 91 kilometer!

Oj då! Det blev hela 91 kilometer löpning förra veckan. Det var lite förvånande. Det var lite mer än vad jag hade planerat, men jag klagar inte. Jag tycker inte att det känns misslyckat. Jag tycker att det känns riktigt bra!

Det är bara en månad kvar till London Marathon, och jag tror mig ha läst någonstans att den hårdaste träningsveckan inför ett maraton bör ligga ca 4 veckor innan. Med det i åtanke blev det här väldigt bra.

Nu blir det lite mindre mängd i någon vecka. Dock hoppas jag på att springa ett par träningspass i hög fart. Premiärmilen är på söndag, och om inte annat så får jag springa fort då.

4 kommentarer:

Staffan sa...

Hej Lennart, här kommer svar från ett tidigare inlägg ang din fråga när sista långpasset springs i marathonprogrammen i Marcus Nilssons bok.

I både marathonprogrammet för 3 pass/v och 4-5 pass/v springs sista långpasset exakt 14 dagar innan maran (en vecka innan kör man ett distanspass på 50-70 min varav 40-60 42kp).

Det är samma långpass i båda programmen: "LSD 135 min med 15 min 42kp mellan 105-120 min". Notera att LSD står för Long Steady Distance, inte Long Slow Distance".

Mvh
Staffan

Lennart sa...

Staffan - Tack Staffan! Två veckor innan verkar vara den vanliga rekommendationen.

135 min (2:15) tycker jag också låter lagom. Tippar på att distansen för mig då hamnar på ca 27-30 kilometer. Det tror att det också låter ungefär som Janne Holméns rekommendationer.

Ingmarie sa...

det ÄR bra! Och om tuffaste perioden ska vara 4v. innan beror på vem du frågar... :-)

Lennart sa...

Ingmarie - Ja, visst är det bra. När tycker du att den tuffaste träningsperioden ska infinna sig vid en marauppladdning?