onsdag 11 maj 2011

Arenamilen, sluttid 41:06

10 000 meter på bana var verkligen speciellt. Jag är nästan lite upprymd av upplevelsen. Vädret var fantastiskt och det var väldigt duktiga löpare med i loppet som inspirerade. Det var också väldigt roligt att det vid start och mållinjen satt flera som jag kände och hejade varje gång jag varvade. Tack för det, det värmde mycket och fick mig att satsa lite extra. Speakern ropade också flera gånger upp min namn vilket så klart också gjorde att jag pressade mig lite till......

Starten av första heatet, manliga och kvinnliga elitlöpare
När första heatet startade, med manliga och kvinnliga elitlöpare, sprang Fredrik Uhrbom, Spårvägen, och Andreas Åhwall, Hässelby, iväg i en faslig fart. Andreas Åhwalls målsättningen var att spring under 30 minuter vilket tydligen är kvalgränsen till Junior EM (?). De höll länge en fart som skulle ge en sluttid på 29:30. Tyvärr orkade de inte hela vägen och missades kvalgränsen, men jag hoppas verkligen att Andreas Åhwall klarar kvalgränsen senare och det ska bli mycket intressant att följa Andreas satsning framöver.

Fredrik Uhrbom tätt följd av Andreas Åhwall
Hur gick mitt lopp då? Jo, jag startade i andra heatet och öppnade de första 2000 meterna på 7:59 vilket var lite (OK mycket) snabbare än plan, men hela inramningen var så inspirerade så att det kändes helt rätt att satsa ordentligt. Dock lyckades jag inte riktigt hålla ett tempo på 4:00 min/km genom hela loppet. Efter 2000 meter kände jag att tempot var lite för högt och att det inte skulle hålla hela vägen. De sista 8000 meterna gick i ett ganska jämt tempo som låg mellan 4:05 min/km och 4:10 min/km. Det gav mig en sluttid på 41:06, vilket är nytt personligt rekord (i modern tid), men jag är inte helt nöjd med tiden utan jag hoppas på att kunna förbättra den vid nästa millopp (när nu det blir...).

Dock är jag väldigt nöjd med loppet och arrangemanget. Jag menar.... Går det att vara missnöjd med ett arrangemang där det är fler funktionärer än löpare? Alla löpare hade till exempel en egen varvräknare som hela tiden ropade ut varvtider och höll ordning på hur många varv vi hade sprungit, vilket inte är så lätt efter 16-17 varv....

Andra löpare som jag träffade idag var Elinor som skriver bloggen Sub40 före 40 och Björn Sunesson som ska springa över USA nästa år och som idag avslutade milen på ca 42:25. Kanske ska tillägga att Björn Sunesson är 63 år gammal (!!) vilket gör tiden otroligt imponerande.
1:a Fredrik Uhrbom. 2:a Andreas Åhwall och 3:a Lars Södergård
10 000 meter på bana var väldigt roligt och lite annorlunda mot vad jag är van vid. Loppet är så intensivt och går på en begränsad yta vilket gör att publiken kan följa löparna på väldigt nära håll genom hela loppet. 10 000 meter på bana tycker jag att ni ska prova..... Vad jag vet är nästa tillfälle Långlöparnas kväll den 23 augusti och det, kanske kan vara något för den som vill prova.....

10 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis till en riktigt bra tid! Måste precis som du skriver vara en väldigt speciell känsla att springa så långt på bana.

Hoppas att vaden inte gjorde något väsen av sig och att uppladdningen inför maran går som den skall nu på sluttampen!

Daniel sa...

Grattis till fin tid! Man kanske skulle testa köra milen på bana någon gång då? :)

Peter sa...

Låter kul det där!
Grattis till nytt PB!
Jag var upptagen med en picnic i Skavlöten, annars hade jag defintivt varit på plats (för att heja).

Staffan sa...

Grattis Lennart! Bra tid och vad skönt att vaden verkar hålla.

Lite tidigare i Augusti brukar också Enhörna IF anordna Enhörna Challenge på Södertälje IP, så var det i alla fall förra året.

Lennart sa...

Hej Liljeros!
Tack och det bästa var nästan att jag inte känner av vaden alls :-).

MVH

Hej Daniel!
Tack och visst ska du prova att springa 10 000 meter på bana :-). Det är bara kul... :-)

MVH

Hej och tack Peter!
Skavlöten är fint :-). Fick du en tur i motionsspåret också? Synd att du missadeförsta heatt med elitlöparna. Det var sevärt :-).

MVH

Hej Staffan!
Tack och bra att du nämnde Enhörnas tävling. Det kanske kan vara något :-).

Det bästa igår var att vaden höll :-).

MVH

Anonym sa...

Grattis!! Konstigt nog låter 25 varv på bana skoj, jag ska helt klart testa det när tillfälle ges. (och formen är hyfsad.. :-))

Skönt att vaden höll!

Lennart sa...

Hej Hempa!
Visst var det skoj och jag tycker att du självklart ska prova :-).

Jag förstår inte varför det inte var fler som ville prova...... Tycker att det lät helkul redan från början :-).

MVH

Mathias sa...

Stort grattis till tiden och att vaden höll Lennart! 41.06, nu är det nära...
Blir lite nyfiken på det du skriver i parantes, "i modern tid". Har du en tidigare löparkarriär i bagaget?
MVH

Olov sa...

Grattis till en bra tid och nytt PB.
Hur kändes det att springa på bana?

Lennart sa...

Hej Mathias!
Under loppet stod det en kille vid andra kurvan och jag tänkte faktiskt "undra om det är Mathias" men det var det då inte....

Ingen tidigare löparkarriär att prata om. Sprang dock mycket när jag var runt 25 år och gjorde milen sub 40 många gånger då. Gjorde också Lidingöloppet på 2:10:31 men jag var enbart motionär.

MVH

Hej Olov!
Tack och att springa på bana var "intensivt". Det var mycket tider att hålla reda på. Om det gjorde att jag sprang snabbare eller långsammare låter jag vara osagt men det var kul. Framförallt när man varvade löpare. OK, ska i ärlighetens namn också säga att det inte var lika roligt och bli varvad......

MVH