torsdag 30 maj 2013

Mar(a)drömmar

Att springa en mara, eller inte springa mara, det är en fråga som ger mig lite huvudbry, eller marabry. Det är i alla fall en marig fråga. En fråga som får mig att drömma mar(a)drömmar.

Foten känns stum när jag springer. När jag inte springer kryper det i den, på utsidan, och under fotbladet. Springer jag maran är mardrömscenariot att jag förvärrar det hela, och att jag inte kan satsa på kommande målsättningar.

Vad är viktigast? Springa en mara, eller satsa på framtida målsättningar?

För mig är framtiden viktigast. Jag satsar på framtiden. Jag satsar på framtida målsättningar. Det finns en dag i morgon också, och dessa tankar gjorde mig väldigt tveksam inför maran.

Jag var väldigt tveksam inför maran. Ända tills jag besökte expot i anslutning till nummerlappsutdelningen. Där hade Massage Institutet Axelssons en monter, och där undersökte Jörgen mig.

Jörgen kände ingen inflammation i Plantar Fascia, och Jörgen lovade att tejpa foten på lördag morgon. Tejp skulle tydligen fungerar jättebra, och nu känner jag mig inte lika tveksam inför maran längre.

Nu kanske jag kommer till start. Nu har jag i alla fall hämtat ut nummerlappen.

8 kommentarer:

Peter sa...

Låter bra Lennart.
Jag misstänkte nog att du skulle ha svårt att stå över för börjar man med DNS så blir det lätt en vana ;-)

Håkan sa...

Härligt att höra att du är mindre tveksam nu. Själv hämtar jag nummerlappen imorgon och hoppas att knät ska kännas bättre så att det blir start och målgång :-)

anneliten sa...

Klart du startar. Man kan faktiskt kliva av. Jag tror absolut inte att ett brutet lopp pga skada betyder att DNF blir en vana.

Lennart sa...

Peter - Ja, tänk om det blir så när det gäller maran. Man blir för bekväm och så fort det inte känns bra så står man över...... :-)!

Annars så har jag redan en DNS från Sthlm Marathon. 2009 tror jag det var då jag hade feber. Inte mycket att göra åt :-).

Håkan - Jag tror inte att det är något fel på ditt knä. Det är bara en marakrämpa :-).

Lycka till, och du! Du kan alltid besöka Axelssons monter och betala 100 kr kontant och få 15 min massage. Det var det värt :-)!

Anneli - Ja, det lutar åt att jag startar med tejpad fot. Känns det fel vid varvning kliver jag av. Det blir nog så.

Hoppas att du ser loppet på plats.

Linus N sa...

Kör samma som du - om det inte känns i foten så kliver jag av vid varvningen. Annars gör jag allt för att fullfölja, trots värdelös form. Tiden spelar ingen roll, insåg jag när jag läste ditt inlägg om finishertröjan. Lycka till!!

Olov sa...

Skönt att det inte verkar vara något allvarligt med foten. Kul att du verkar komma till start i alla fall. Jag har varit lite orolig för ett DNS.
O du.. Visst är det roligt att springa ett marathon!

Jenny B sa...

Håller tummarna för att det går bra på alla sätt. Klokt att kolla upp lite extra innan!
(Rehab är så tråkigt...)

Lennart sa...

Linus - Ha, ha. Kul att jag kan påverka någonting :-). Jag tror det kommer att gå bra för oss båda :-)! Sök upp Axelssons så kanske de kan tejpa din fot också!

Olov - Jag var också orolig för en DNS. För ett par dagar sedan var jag tämligen säker på att avstå men Jörgen (massören från Axelsson) fick mig på andra tankar, och ja, visst är det kul med maraton :-).

Jenny - Tack! Ja, rehab är inte kul. Jag hoppas att det går framåt för dig!