söndag 19 maj 2013

Ett långpass i skugga

Jag söker skugga. Klockan är strax efter 09.00, och det är varmt. En tryckande värme. Jag funderar på hur jag ska springa dagens långpass.

Springa långpass i solen vill jag inte. Helst vill jag springa i skugga, och skugga finns i skogen. Jag bestämmer mig för att springa långpass i skogen, i terrängspår, i så mycket skugga som möjligt.

Jag springer till Täby IP, och vidare in på 10 km spåret. Efter 5 km fortsätter jag ner mot Skavlötens motionsgård där jag fyller på vattenflaskorna. Jag springer tillbaka till Täby IP, och sedan ett varv i 5 km spåret. På vägen hem springer jag en extra slinga över 5 km vilket gör att långpasset hamnar på 32.5 km i 5:25-fart.

Det blev ett långt långpass. Det blev ett kuperat långpass. Det blev ett långpass i värme, och det blev ett långpass i skugga.

8 kommentarer:

Dick sa...

Då sprang vi nog "om" varandra idag, jag sprang Ensta-TäbyIP-Skavlöten (30km) vid samma tidpunkt. Men, puh!, vad det kändes varmt idag även i skogen! Men det är väl bra att försöka vänja sig vid värmen ifall det nu skulle bli varmt på maran.

Mvh Dick
(vi sågs på Kungsholmen runt)

Lennart sa...

Dick - Ja, vi var nog inte så långt ifrån varandra. Det var både varmt och hög luftfuktighete. Som du sa, säkert bra och härdande inför maran :-).... och du... Vi sågs på Premiärmilen också (inte bara KHR)där du sprang sub40 :-). Synd att du inte sprang Arenamilen för då hade du kanske kommit under 39 :-). Men det tar du nog när som helst.

Kul att du hörde av dig :-)!

Dick sa...

Hej,
Hässelbyloppet var det jag klarade sub 40 där vi träffades också :-) Premiärmilen hade jag tänkt att springa, men jag blev sjuk innan. :-(
Arenamilen var jag ju lite sugen på men jag kände att jag var tvungen att prioritera mara-träningen och köra mina långpass som planerat, och då var det ingen mening att försöka sig på något rekord på 10km några dagar efter.
Vi kanske syns på maran om inte annat. Tror jag har lyckats bli upp-seedad till grupp C tack vara KHR-resultatet.
Mvh Dick

Lennart sa...

Dick - Var det så länge sen som på Hässelbyloppet! Ja, tiden flyger iväg.....

Du gjorde nog klokt i att skippa Arenamilen. Full satsning på maran nu. Startgrupp C sa du. Då tror jag att vi startar i samma startgrupp. Det borde jag kanske veta, men jag ska kolla det.

Staffan sa...

Jag sprang ett relativt långsamt långpass i terräng som sista långa långpasset innan Stockholm marathon 2012 och det gick ju bra :-)

Lennart sa...

Staffan - Ja, då får vi hoppas att det går bra för mig med :-). Jag har egentligen inte riktigt bestämt vilka mål jag har. Vi får se hur det blir. Troligtvis 4:30-fart så långt det går :-).

Saras Träningsblogg sa...

Ja de va ett långt långpass! Själv måste jag få upp både fart och distans nu för nu efter Gbg-varvet ska jag börja träna för lidingöloppet och undrar hur tusan jag ska överleva det ;)

Lennart sa...

Sara - Hej! Välkommen hit! Kul! LL kommer att gå bra. Klarade du Gbg-varvet i 30 graders värme kommer LL gå bra en sval höstkväll :-).

Lycka till med En Svensk Klassiker!