söndag 5 maj 2013

Dagen efter "The four minute mile"

Det är dagen efter. Det hade nästan kunna vara dagen efter vad som helst. Dagen efter ett lopp. Dagen efter en semesterresa. Dagen efter en större tillställning. Känslan är ungefär densamma.

En känsla som jag kan beskriva som lite tom, lite nöjd och lite trött. Jag kan också beskriva känslan som "skönt att det är över", och att jag känner mig motiverad och förväntansfull inför framtiden. Det är en ganska skön känsla.

Ett inspirationsklipp så här dagen efter ett lopp.

Undra om Roger Bannister kände som jag dagen efter han hade sprungit sin berömda "drömmil"? Undra om han hade problem med motivationen? Jag tror inte det. Jag tror han var väldigt sugen på att slå nya rekord, precis som jag är idag.

Jag har inget problem med motivationen. Psykiskt skulle jag kunna springa en halvmara till imorgon. Känner mig fräsch. Nu ser jag fram mot den sista finslipningen inför Arenamilen. Den milen ska jag springa på 38 minuter.

2 kommentarer:

Elin sa...

Och jag kan inte komma och kolla....maken är på tjänsteresa (igen). Typiskt! Jag vill ju se detta inträffa. Kanske kan muta med mig barnen på nåt vis. Vilken tid går din start?

Lennart sa...

Elin - Jag vet inte riktigt när jag startar. jag tror det är vid sjutiden.

Jag skulle bara bli nervös om det kommer folk bara för att titta på mig så för mig känns det nästan bra om det inte är någon där. Det tar bort lite av pressen... ;-).

Det kanske kan vara kul att titta ändå. Jag vet inte riktigt vilka som springer i det bästa heatet. För ett par år sedan var Fredrik Uhrbom med. Vet inte om det kommer någon svensk topplöpare.....