måndag 6 maj 2013

Ljuden förstärker tystnaden

Det är skönt att springa i terrängspår. Jag gillar kuperingen, och att underlaget är mjukt. Ett underlag som blir ännu mjukare när det regnar.

Idag regnade det inte. Idag var det en väldigt solig och fin kväll. Även fast det inte regnade var det skönt att springa i terrängspår. Det var första gången i år.

I terrängspår förstärker tystnaden ljuden, eller om det är ljuden som förstärker tystnaden. Jag vet inte, men i ett terrängspår låter stegen mer, precis som andningen låter mer, och fågelsången låter mer.

Dagens lätta distanslöpning över 12 kilometer i 5:02-fart sprang jag i terrängspåren vid Täby IP.

6 kommentarer:

Alexandra sa...

Terräng är underbart bara man kan hålla sig på fötterna! har en förkärlek till att snubbla runt! Tyvärr gillar jag inte Jogg alls längre. Grymt struligt....Tur att man har favorit funktionen på data :-)

Lennart sa...

Alexanddra - Ja, tur är det :-)! Vet inte riktigt varför de på jogg valde just den layouten. Vet inte riktigt vilka fördelar de anser att de vann.

Ingmarie sa...

Håller helt med! Miljarder gånger bättre än asfalt och/eller stadsmiljö. :-) Och grattis till i lördags! Kalasbra jobbat!

Lennart sa...

Ingmarie - Tack! Fick kämpa lite mer än tänkt men jag hoppas det blir OK på onsdag nästa vecka :-).

Staffan sa...

Bra att ta det lugnt nu några dagar och hoppas på en superkompensation! Jag förlade liksom du första återhämtningsjoggen i terrängspåret - skönt!

Jag har ännu inte bestämt mig om ondsdag, det lockar fast det är en bit att åka, har dock mailat och fått svar att det blir B-heatet för mig vilket betyder 19.15 så lika tidigt behöver jag inte vara på plats. Ska stämma av tävlingsplanerna hemma i helgen!

Lennart sa...

Staffan - Ja, vi får hoppas på det :-). Ska jag klara 38 min på Arenamilen så behöver jag det :-).

Stäm av hemma. Kul om du kommer på onsdag :-).