torsdag 23 maj 2013

Kriget med mig själv

Det pågår en kamp inom mig. En kamp som kan beskrivas som ett inre krig. Ett krig med mig själv. Det är huvudet och benen som krigar med varandra.

Huvudet tycker att benen ska bromsa. Huvudet tycker att benen ska ta det lite lugnt, men det tycker inte benen. Benen tycker att de ska springa fort.

Huvudet tänkte springa ett lugnt distanspass idag, men det tänkte inte benen. Benen tänkte springa fort, och då sprang benen fort. Huvudet följde bara med. Det blev ett tröskelpass över 12 kilometer i 4:07-fart.

Efter passet slöt huvudet och benen fred med varandra. Efter passet tyckte huvudet att benen gjorde det här ganska bra. Huvudet berömde benen.

Nu tycker huvudet att benen ska springa ett lugnt pass imorgon istället. Återstår dock att se vad benen tycker om det.

8 kommentarer:

Håkan sa...

Jo men det är väl en härlig känsla när benen tycker att allt är lätt! Då är det bara låta de hållas och njuta av känslan! Sedan kan huvudet få vara mer förnuftigt när man kommer närmare inpå nästa tävling

Ingmarie sa...

haha. Allra bäst är när de där två är synkade. (Och de vill båda två vill säga.)

Gabriel sa...

Hehe, det kallas att vara i form Lennart :-)

Du kommer göra en kalasbra mara tror jag. Funderar på att ta rygg på dig och låta dig dra fram mig till 30 km, sen sticker jag! Känns det igen? ;-)

Nej men allvarligt, jag tror inte det är bra att köra fler sådana här pass nu. Tänk på att återhämtningstiden efter ett sånt här pass är nog 3-4 dagar minst innan man är helt fräsch igen.

Vi kanske ses under loppet nästa lördag, lycka till!

Lennart sa...

Håkan - Ja, du har så rätt. Dock var det inte så jättelätt på slutet utan då var det mer "jag ska avsluta rundan under 50 min" som gällde :-).

Ingmarie - Japp, sammarbete är bäst :-).

Gabriel - Ja, jag är nog i form :-)! Ska ta det lugnt i några dagar nu.

Ta gärna rygg på mig på maran. Jag är skyldig dig det :-). Om vi inte ses inan loppet så startar jag i startgrupp C :-), vi bör nog inte ligga allt för långt ifrån varandra. Jag tror vi ses :-).

mikael sa...

Lite av mitt problem kanske. Eller det kanske inte är nåt problem så länge kroppen är hel. Hur länge den nu kommer vara det?

Borde kanske ta det lite lugnare på vissa pass. Att ta tempot till närmare 5 fart. Eller behövs det?
Finns det utrymme för det?

Svårt det där när hela kroppen har sitt att säga till om.

Gabriel sa...

Lennart, jag startar också i C. Kanske ses vi under färden :-) Kör hårt!

Lennart sa...

Mikael - Ja, behövs 5-tempo? Jag som inte tränar 12 pass i veckan utan nöjer mig med ca 4 pass/vecka vill åtminstånde ha 3 lite hårdare pass/vecka, och då blir det bara ett pass över som kanske kan gå i 5-tempo :-)

Gabriel - Det gör vi säkert :-). Ta också högra sidan på Valhallavägen i början :-).

mikael sa...

Lite så jag tänker också Lennart. Vet att även Staffan är inne på samma spår