lördag 4 maj 2013

A walk in the park

Att springa Kungsholmen runt, med start och mål i Rolandshovsparken, på 1:29 trodde jag skulle bli "a walk in the park". Jag trodde inte det skulle bli jobbigt. Lätt som en plätt, tänkte jag innan loppet.

Att springa en halvmara på 1:29 är inte "a walk in the park". Inte för mig i alla fall. Jag fick kämpa för det.

Det gick bra i början. Första 5 kilometrarna gick bra. Tror de hamnade på ca 20:45. Växlade här några ord med ett par medlöpare och noterade att andningen inte var speciellt ansträng. Så långt allt väl.

Efter 10 kilometer på 41:32 drack jag lite extra vid vätskekontrollen. Här gick det inte lika bra. Andningen var väldigt ansträngd, och mellan 10-15 kilometer fick jag kämpa mot negativa tankar, lite magknip och begynnande håll.

Vid 15 kilometer kändes det bättre. Här gick det ganska bra igen. Klockan visade att jag hade lyckats hålla en ganska bra fart. Det slutade också ganska bra. Jag sprang i mål på tiden 1:29:05 vilket var helt enligt plan.

Att springa en halvmara på 1:29 är inte "a walk in the park". Jag fick kämpa ordentligt för det, men det var nog inte en maximal urladdning heller. Om det inte hade funnits en dag imorgon hade jag nog kunnat springa någon minut snabbare.

I övrigt var det en väldigt fin dag ute på Kungsholmen, och Studenterna hade lyckats ordna ett helt perfekt arrangemang. Superbra!

12 kommentarer:

Håkan sa...

En halvmara är nog aldrig en "walk in the park" då den körs i ett tempo som inte är många sekunder över sitt eget PB! Bra gjort att trots negativa tankar/hållkänningar ändå hålla tempot uppe. Och du klarade din egen målsättning (t.o.m. slog den) på 4:15/km, det blev ju 4:13? Så bra gjort till ett bra lopp!

Martin sa...

Låter som du lider av hybris om du tror att du ska kunna jogga runt en halvmara 45s från pers

Lennart sa...

Håkan - Tack! Det var bra :-). Jag är nöjd. Nu siktar jag vidare mot Arenamilen :-).

Martin - Ha, ha, ja, det kanske är så :-). Jag kanske lider lite av hybris. Eller också trodde jag att jag var bättre tränad ;-).

Jenny B sa...

Så roligt att det gick enligt plan! Ansträngande, men ändå inte maxurladdning låter ju helt perfekt :-)

Robban sa...

Bra jobbat... Hade tänkt att komma in och heja men fick förhinder... Får bli på Sthlm Maraton istället :-)... Ska bli kul att vara publik...

Lennart sa...

Jenny - Tack! Under loppet tänkte jag lite på det du tidigare nämnde om att "en plan kan bli en målsättning".

Jag var väldigt nära att "trilla dit", och idag var det mer ansträngande än vad jag hade tänkt mig. Dock inte en maximal urladdning så jag tror att det blir bra :-).

Robban - Hej!! Kul att se ditt namn igen. Har undrat hur du har det. Tänkt messa ett par gånger också men det blev aldrig så. Kom och heja på maran. Det blir kanon :-).

Om du vill kan du också komma hit så kan jag visa alla grymma cykelvägar i Vallentuna. Perfekta för en racer :-).

Olov sa...

Stabilt sprunget. Du är i bra form verkar det som. Här gjorde du väl två mil snabbare per mil än på premiärmilen för några månader sedan utan att maxa fullt ut.

Mikael sa...

Du har en bra miltid på 41.30 ... Går du ut för hårt?

Elin sa...

Bra sprunget och riktigt bra pannben!

Jag är impad av att du bet ihop och genomförde det så bra trots diverse krämpor och hjärnspöken, sånt betyder mycket!

Lennart sa...

Olov - Första milen gick fortare än Premiärmilen, men den andra milen gick lite långsammare. Den första milen gick på sekunden lika fort som Huddingeloppet för två veckor sedan, och det kanske indikerar att det första 10 km gick lite fort :-).

Dock tycker jag att det också visar på en ganska kraftig utveckling .-).

Mikael - Ja, du har nog rätt. De första kilometrarna kanske inte gick för fort. Där kändes det ganska bra, men jag låg nog på lite hårt i backarna mellan 5-10 kilometer.

Jag har också väldigt svårt att acceptera att min kapacitet över milen är 41:32 när jag genomför de träningspass jag gör.... :-). Jag har så svårt att planera mina lopp från det :-).

Elin - Tack! Din insats på Gävlemilen var minst sagt imponerande den också. Grattis till andraplatsen :-)!!!

Robban sa...

Följer dig men har själv tappat formen helt... Kör gärna ett pass i sommar när jag kommit igång igen... Hörs innan maran...

Lennart sa...

Robert - Det gör vi. Vi kan grilla efter passet också :-)!