onsdag 23 januari 2013

Vän med vattnet

Det kan vara skönt att simma. Inte dumt alls faktiskt. När jag simmar är jag vän med vattnet. Framförallt när jag andas.

När jag andas kontrollerar jag vattnet. Jag kontrollerar hur vattnet strömmar över ansiktet. När jag är vän med vattnet strömmar det precis som jag vill. När jag är vän med vattnet är det bara några millimeter som skiljer mellan ett andetag och en kallsup.

Vid vändningarna tar jag ett extra djupt andetag, sjunker försiktigt ner under vattnytan samtidigt som jag sätter fötterna i kaklet, och skjuter ifrån. Allt sker i en rörelse och innan jag bryter vattenytan igen, och tar nästa andetag, hinner jag med en dubbelspark.

Det är en skön känsla att crawla längd efter längd, och känna balansen mellan farten och syresättningen av musklerna, samtidigt som vattnet sköljer över ansiktet.

Jag är vän med vattnet. Vattnet är inte min motståndare utan mitt träningsredskap. Igår simmade jag 2000 meter fördelat på 1000+2*500 m crawl.

5 kommentarer:

Mathias sa...

Är det Gym och Sim som gäller när du simmar? Eller har du en annan pool för din crawl.
Cykla -Simma. Snart kommer du gilla det. Eller....:-)

Lennart sa...

Mathias - Japp, Gym&Sim är det :-). Jag kommer bara att gilla det om jag blir bra i foten :-)!

Ingmarie sa...

Hoppas foten håller sig på "rätt" sida. Jag tror fortfarande total avlastning är det bästa. På crosstrinern/cykeln får den ju aldrig vila. Simma, vattenlöp och styrketräna är mitt tips. Och få hjälp...

Lennart sa...

Ingmarie - Jag tror att du har helt rätt. Det konstiga är dock att efter förra torsdagens 60 min pass på crosstrainiern kändes foten ganska bra. Sen blev den sämre i sändags och efter gårdagens 60 min pass på crosstrainer känns det ganska bra igen?!?!

Ingmarie sa...

Let it rest!