tisdag 29 januari 2013

Gör som jag

Det är viktigt att äta, annars orkar du inte träna. Ät LCHF. Ät inte LCHF. Det är farligt. Ät vegetariskt. Ät inte vegetariskt. Det är farligt. Kött är farligt. Ät grönsaker. Följ Atkins. Följ GI. Atkins är fel. GI är rätt. Nej, LCHF är rätt.

Du måste välja den dieten jag förespråkar. Om du inte väljer den dieten jag förespråkar kommer du att må dåligt. Det är farligt att äta den andra dieten. I värsta fall kan du dö.

Du kan skada dig om du inte äter som jag, och gör som jag säger. Alla andra har fel. Alla andra som inte säger som jag är korkade. De är idioter. De har ingen aning om vad de pratar om.

Det var länge sen jag sprang. Därför retar jag mig på olika saker. Idag har jag retat mig på kostdebatten. Vad är det för fel på kostcirkeln som vi lärde oss på 80-talet? En tredjedel kött, en tredjedel kolhydrater och en tredjedel grönsaker. Ta inte heller mer mat än att allt får plats på en vanlig tallrik. Fungerar inte det idag? Jag äter så. Kommer jag att dö?

Idag har jag tränat simning. Det blev 8*200+400 meter crawl.

10 kommentarer:

Jenny B sa...

Jo, det fungerar fortfarande.
Ja, du kommer att dö.
Det kommer de som äter enligt den ena eller andra dieten också!
(Förstår så väl din irritation...)

Lennart sa...

Jenny - Ha, ha. Ja, det är klart att jag förr eller senare kommer att dö. Jag tänkte inte så :-).

RosaMilton sa...

Förstår inte heller viljan att hävda att det ena eller det andra är rätt. Mindre godis, kakor, glass, läsk och chips räcker förmodligen för de flesta. Sedan blir väl alla lyckliga på sin fason. Sedan hoppas vi väl alla på att bli långlivade och lyckliga :)

Lennart sa...

RosaMilton - Mycket bra skrivet :-)! Att ta bort mycket av glass, godis, chips och sånt tror jag är en bra tanke :-), och visst kommer vi att bli lyckliga. Vi springer ju ;-)

Ingmarie sa...

Som sagt var, ja du kommer att dö men inte på läääänge får vi hoppas.
Man behöver ju dock inte påskynda det hela. :-)

Håkan sa...

Dieter - Ett minerat område där alla anser sig ha rätt! Det här ämnet dyker upp då och då på fikarasten på kontoret och oj vad det kan diskuteras och som du skriver: Det är endast en diet som är rätt, sedan är det inte samma diet för olika människor men man dömer direkt ut de andras! En sak som de flesta som kör någon diet inte gör är dock att ändra sitt beteende i övrigt, man tar fortfarande bilen till allt, även om det bara är ett par hundra meter till skolan för att släppa av barnen, eller hissen tre våningar till kontoret osv.
Tyvärr är det ju som så att vi alla kommer att dö, förr eller senare, låt oss hoppas att det blir senare efter ett lyckligt liv!

Peter sa...

Kost och dieter är den nya religionen, därav den hätska debatten. En del människor behöver rättesnören och budord som gör att de känner sig duktiga då de följer dem och då religionen inte fungerar längre så använder man dieter.
Andra använder träning på samma sätt, men där blir det mindre hätska debatter.

Live and let live. Peace and understanding :-)

Jenny B sa...

Live and let live - word!

Jo, visst har det blivit något religiöst över mat-debatten. Men jag vet inte om debatten är mindre hätsk inom träning. Tänker då framför allt på "barfota"-profeterna...

Har väldigt svårt för attityden "Har det fungerat för mig så måste det vara bäst för alla!" Jag håller med ovanstående: Låt var och en bli salig på sin fason!
Långa, lyckliga och friska liv vill vi väl alla ha, men jag tror inte att vi får det genom att fanatiskt pådyvla andra våra egna idéer.

Helena sa...

Just nu är min idé att allt jag vill äta är bra. Godis, glass, chips... Enda fördelen med att ha influensan är att man inte alls behöver tänka på nyttigheter. Annars delar jag filosofi med min pappa, d.v.s. ju längre träningspass jag genomfört desto mer kan jag unna mig

Lennart sa...

Ingmarie - Nä, precis. Vi behöver inte påskynda det hela :-).

Håkan - Ja, beteendeförändringen måste också vara en del av dieten. Annars fungerar det nog inte.

Peter - Ja, alla vill exportera sitt sätt och leva. Jag har en tendens att hantera sånt ganska balanserat :-) (vill jag tro åtminstånde).

Jenny - Nä, ingen får nog ett längre liv bara för att de prackar på andra sitt sätt och leva.

Tänkte lite på barfotaskorna där företagen försöker få oss att köpa både stabila skor, barfotaskor och inlägg i skorna med hjälp av samma argument. Dvs "det motverkar skador :-)".

Helena - Du har en klok pappa :-). Hälsa honom från mig :-)!

Med 41 graders feber och influensa tycker jag också att det är helt OK att äta lite glass och chips.....