måndag 28 januari 2013

Sjukt positiv

Jag tänkte skriva ett gnällinlägg om alternativ träning, men jag ändrade mig. Det här är en träningsblogg. I träningsbloggar är normen är att skriva positiva inlägg. Negativa inlägg passar inte in.

Positiva framgångar. Det vill vi läsa om, ingenting annat. Den enda möjligheten att skriva någonting negativt är att skriva det på ett positivt sätt.

Jag tränar alternativt. Det är inte negativt. Det är positivt. Jag tränar flåset. Det är positivt. Jag tränar muskler som jag i normala fall inte tränar. Det är positivt. Alternativ träning gör att jag snabbare kommer tillbaka i fin form. Det är positivt.

Den senaste månaden har jag tränat lika många timmar som jag brukar. Det är positivt. Jag håller träningsrutinen med fyra till fem pass per vecka. Det är positivt.

Idag tränade jag ett alternativt intervallpass på crosstrainer och träningscykel. Det är positivt. Det här är en träningsblogg. Allt är positivt. Det är sjukt positivt.

6 kommentarer:

Johnny sa...

Jag vet, tyvärr, exakt hur sjukt positivt det är :-)

Men skador läker även om det gör långsamt. Jag kunde idag t ex köra klassiska vo2max fyror på löpbandet. Oerhört plågsamt men ack vad kul att äntligen få springa "på riktigt". Visserligen ska nu cykeln få ta över igen så jag inte överbelastar systemet direkt, men då kan jag istället längta till nästa löppass.

Finns dock inga bra saker att säga förutom att fortsätt med samma inställning, fake it til you make it om inte annat :-)

Lennart sa...

Johnny - Jag vet att du vet :-)!

Delar av mitt pass på crosstrainern idag gick nog också i VO2-max.

Jag tror inte att det här riktigt stämmer men jag kom upp i 190 i puls idag. Troligtvis var det några slag lägre men jag var nästan på max och jag låg där i ett par minuter. Det var grymt tufft på slutet innan jag satte mig på träningscykeln för 20*1 min.

Ousa sa...

Det fungerade nästan...

Staffan sa...

Njae, du är väl ingen robot heller? Vem vill läsa en blogg där allt bara är uppåt och positivt hela tiden? Tråkigt och omänskligt.

Linus N sa...

Tycker du sköter alternativträningen på ett mycket imponerande sätt. Big up mannen!!

Lennart sa...

Åsa - Vad fungerade nästan :-)?

Staffan - Nä, vem vill göra det :-)? Ibland kan jag bara uppleva allt det positiva lite jobbigt också. precis som det är något fel att vara lite nere ibland. Det är ju helt naturligt.

Linus - Tack för det Linus! Du är mannen, och jag tar gärna rygg på dig i sommar.